23948sdkhjf

Saabs konkursförvaltare vill ha hjälp

Konkursförvaltarna för Saab begär hjälp. Anledningen är en intressekonflikt, och nu ansöker de om en tredje jurist för att lösa Sveriges hittills största konkurs.
På måndagen lämnade Saabs konkursförvaltare in en handling till Vänersborgs tingsrätt. Hans L. Bergqvist och Anne-Marie Pouteaux föreslår Kent Hägglund som medförvaltare, och anledningen till att en tredje part behövs ska vara att det finns en risk för en intressekonflikt rörande varumärket "SAAB", skriver ttela.se.

– Det kan föreligga jäv när det gäller deras förmåga att bedöma varumärket, sammanfattar Hägglund, som hänvisar till Bergqvist och Pouteaux när det gäller mer detaljer runt intressekonflikten.

Klart är att Hägglund, som arbetar på advokatfirman DLA Nordic i Stockholm, kontaktades av konkursförvaltarna så sent som i söndags och fick frågan om han kunde tänka sig att ta sig an uppdraget. Hägglund har arbetat med obeståndsfrågor sedan 1978, och har även många års erfarenhet i immaterialrätt.

– Framför allt när det gäller tvister och processer, och det är där jag kan tänka mig att det kommer att röra sig i gällande Saab och rättigheter gällande bolagets kännetecken, säger Hägglund, som ännu inte vet exakt hur de förhandlingar han kan komma att hamna i kommer att se ut.

– De flesta motparter finns i Stockholm så sannolikt sker det här. Varumärket Saab kan vara väldigt viktigt för en förvärvare av ett konkursbo.

Tillsynsmyndigheten kommer att yttra sig på torsdag i frågan, och därefter ska tingsrätten meddela sitt beslut. Och om inget oförutsett sker kommer Hägglund att bli en av tre Saab-konkursförvaltare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063