23948sdkhjf

Anders Fredriksson lotsar Göransson i Rally Sweden



Richard Göransson fortsätter det framgångsrika samarbetet med Anders Fredriksson som kartläsare när vinterns stora WRC-utmaning nu väntar. Det var tillsammans med Anders Fredriksson som de två slutade tvåa totalt i PWRC-klassen i Svenska Rallyt ifjol och redan då inleddes planerna på ett WRC-inhopp 2012.
– Redan på målrampen i Karlstad i fjol frågade Richard om jag skulle vilja vara med på en WRC-satsning, berättar Anders Fredriksson. För mig var det överhuvudtaget inte något att tveka över. Richard har en fantastisk förmåga att ta sig an svåra utmaningar och är en riktig sportsman. Det var en självklarhet att fortsätta samarbetet och vi har haft regelbunden kontakt sedan målgången i Karlstad förra vintern.

Nu väntar WRC i en MINI och Anders Fredriksson har tidigare erfarenhet efter att bland annat varit kartläsare åt PG Andersson i WRC-klassen i Rally Norway 2009. Anders menar att nyckeln ligger i att fortsätta arbeta på att få samarbetet mellan de båda att fortsätta fungera.
– Richard lärde sig att ta in och förstå noterna väldigt snabbt och nu startar vi på en högre nivå än förra året. Han är väldigt analytisk och har en förståelse av att skapa sig en bild av det jag läser och är inne i det. Vi kommer att jobba hårt inför Svenska Rallyt med att få vårt samarbete att sitta ännu bättre. Det är ingen tvekan om att det kommer bli tufft och han kommer att få en chock när starten går men ser verkligen fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med Richard. Han har så mycket bilåka i sig att han även kommer att klara av att köra en WRC-bil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125