23948sdkhjf

Juke-R är världens snabbaste crossover



Nissan har bekräftat prestandastatistiken för Juke-R - konceptet sportbil-crossover som kombinerar kraften och väghållningen hos den legendariska GT-R med Juke:s djärva design. Juke-R:s 3,8-liters V6 dubbelturbomotor på 485 Hk tar bilen från stillastående till 100 km/h på bara 3,7 sekunder, och sedan vidare till topphastigheten (257 km/h).

Tester har visat att Juke-R, som är en kompakt crossover, har väghållning i sportbilsklass, tack vare användningen av Nissan GT-R:s fjädring och drivlina, såväl som en skyddsbur i enlighet med FIA-standard och en unik, delad spoiler. Vid körning rakt fram har GT-R en högre topphastighet tack vare sin mer aerodynamiska form trots att det sitter samma motor i bilarna. GT-R är också lättare än Juke-R på grund av skyddsburen och de extra chassiförstärkningar som har krävts när sportbilens komponenter ska integreras i en Juke-kaross.

Juke-R liknar självklart Juke mer än GT-R. Bilen har samma längd (4 135 mm), höjd (1 575 mm) och samma hjulbas (2 530 mm) som Juke, medan bredden har ökats från 1 765 mm till 1 910 mm tack vare breddade hjulhus runt 20-tumshjulen med smidda RAYS-fälgar. Invändigt sitter förare och passagerare i OMP tävlingsstolar, men med alla reglage och instrument från GT-R lättåtkomliga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11