23948sdkhjf

En av världens största lastbilstillverkare väljer Alfdex




Alfdex AB, ett 50/50 joint venture mellan Alfa Laval och Concentric, har undertecknat ett exklusivt leverantörs­avtal med en av världens största lastbilstillverkare. Avtalet som avser leverans av Alfdex-separatorer gäller till 2017 och har ett totalt värde på minst 500 miljoner kronor.

Avtalet med den europeiske lastbilstillverkaren, som gör Alfdex till ensam leverantör av utrustning för rening av vevhusgaser från dieselmotorer, gäller tillverkning i USA, Europa och Japan fram till 2017.

Kontraktet innebär att alla lastbilar med motorer tillverkade inom företaget kommer att utrustas med den unika Alfdex-separatorn, vilken är den mest använda lösningen för aktiv rening av vevhusgaser. Alfdex-separatorn använder centrifugalseparerings-teknik för att avlägsna oljedroppar och sot så att enbart rena vevhusgaser returneras till grenröret alternativt kan släppas ut i luften.

-Alfdex är idag den etablerade, beprövade och ledande lösningen för rening av vevhusgaser och avtalet bekräftar detta faktum, säger David Wolley, VD och koncernchef för Concentric.

-Vi är mycket glada över att Alfdex har undertecknat detta avtal med en av världens största lastbilstillverkare, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. Avtalet bekräftar Alfdex starka position som leverantör av miljömässigt hållbara lösningar.

Leverantörsavtalet omfattar den nya generationen av Alfdex-separatorer, vilka har utvecklats för att möta kraven i den kommande europeiska lagstiftningen Euro-6.

Nordamerika, Japan och Sydkorea har redan lagstiftning som begränsar halten av olja i vevhusgaser och att EU kommer att följa efter 2014.

Alfdex är världsledande inom reducering av utsläpp av vevhusgaser från dieselmotorer genom ett aktivt separationssystem. Separeringsprincipen är baserad på Alfa Lavals långa erfarenhet inom centrifugalseparering för system som skiljer olika vätskor från varandra och fasta partiklar från vätskor. Alfdex har förfinat denna specialteknologi för att skilja partiklar och droppar från gas. Nästan alla lastbilstillverkare i Nordamerika och Europa använder Alfdex-sparatorer och varje år utrustas mer än 300 000 tunga lastbilar med ett Alfdex-system.

Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172