23948sdkhjf

Gamla stjärnor stöttar Sandell i WRC

En av de största svenska rallysatsningarna på många år är Sweden World Rally Team, ett helt nytt svensk team i den högsta VM-klassen. Bakom satsningen står några av Sveriges största rallyprofiler genom tiderna, och Patrik Sandell kommer att köra utvalda WRC-tävlingar för teamet under 2012 i en MINI, med premiär i Svenska Rallyt.

Björn Waldegård blev 1979 den första individuella världsmästaren i rally. Fem år senare var det åter dags för en svensk att kliva upp på tronen då Stig Blomqvist körde hem VM-titeln. Samtidigt som sporten växte allt mer internationellt fick de svenska talangerna allt svårare att nå ända fram. Begåvningarna fanns, men de fick aldrig chansen. Förrän nu.

Sweden World Rally Team är en långsiktig elitsatsning med målet att hjälpa svenska rallyförare upp i världstoppen. Bakom satsningen står några av landets största rallyprofiler genom tiderna: Björn Waldegård, Stig Blomqvist, Thomas Rådström, Jan Pettersson, Leif Asterhag och Staffan Parmander. Tillsammans har de hundratals VM-starter, delsegrar och VM-titlar på meritlistan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079