23948sdkhjf

Positiva tongångar på NAIAS i Detroit

Det är bra fart på den amerikanska bilmarknaden vilket märktes på årets upplaga av North American International Motor Show i Detroit. Biltillverkarna hade ansträngt sig lite extra och det bjöds på bortåt 70 nya introduktioner och världspremiärer.Från svenska horisont var det positivt att se att Volvo fick berättigad uppmärksamhet för nya XC60 Plug-in Hybrid Concept.

-Elektrifiering är ett av våra fyra viktigaste fokusområden och laddhybriden med sina tre körlägen tar hybridtekniken till en helt ny nivå. Kombinationen av en toppmodern förbränningsmotor och innovativ elteknik blir bryggan till en framtid där rena elbilar är mer etablerade på marknaden, sade Volvo Personvagnars vd Stefan Jacoby.

- Vi introducerar en dieseldriven laddhybrid i Europa senare i år och jobbar nu även med att ta fram en bensindriven variant för att täcka in andra stora marknader som USA och Kina, berättade han.

På den amerikanska marknadenm såldes i fjol nära 13 miljoner bilar och de stora tillverkarna räknar med att 2012 kommer att bjuda på en ytterligare ökning. Men ännu har man förstås en bit kvar till de riktigt stora volymerna.

Olle Holm

-
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078