23948sdkhjf

200 000 kronor i prispengar för Radical

Radical inför prispengar till årets säsong där topp sju förare i mästerskapet kommer att dela på totalt 200 000 kronor.
– Vi är oerhört glada över att kunna introducera prispengar till vår klass, det ger en utmärkt morot för samtliga förare att sträva efter samtidigt som det ger dem en bra ekonomisk boost, säger Tyronne Hultén, sportansvarig för Radical.

Mästerskapssegraren kommer att ta hem 100 000 kronor, 50 000 kronor till tvåan, 25 000 kronor till trean och resterande 25 000 kronor fördelat ned till plats sju.

– Prispengarna är en mycket välkommen nyhet för Radical och vi ser det mycket positivt från TTA:s håll som en prestige och motivationshöjare. Vi siktar från Brovallen Designs håll på att ha en Radical på startlinjen i årets mästerskap, säger Tobias Johansson, vd för Brovallen Design och TTA-representant.

Radical kommer att gå med under samtliga åtta TTA-tävlingar i år och effektiv körtid på banan för de tävlande förarna har nära nog fördubblats jämfört med fjolårets säsong.

– Det känns otroligt stimulerande för Radical att tillsammans med TTA kunna erbjuda en spännande säsong med mycket körtid för samtliga tävlande. Radical kommer även att ha en depågata under samtliga tävlingar där vi dessutom kommer att köra en show under lördagen, säger Thomas Andersson, ordförande för Radical.

I dag har Radical 15 anmälda förare och startfältet är beräknat att landa på 20 förare vid säsongspremiär. Innan säsongen drar igång kommer team och förare att kunna testa på såväl Gelleråsen som Anderstorp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078