23948sdkhjf

Just-Eat-magnat investerar i Autobutler

Entreprenören Jesper Buch investerar i och tar plats i styrelsen för verkstadsportalen Autobutler som nyligen etablerat sig i Sverige. Autobutler inledde sin internationella expansion genom lanseringen i Sverige där har nu drygt 110 verkstäder anslutit sig till verkstadsportalen. Närmast på tur står länder som Norge, England, Tyskland och Holland där Autobutler vill finnas etablerade inom de närmaste åren.

Det danska huvudföretaget autobutler ApS, som står bakom verkstadsportalen autobutler.se har alltså fått grundaren av Just-Eat-koncernen och mångmiljonären Jesper Buch som investerare. Han köper en inte uttalad andel av bolaget och tar plats i dess styrelse.

Också det London-baserade investmentföretaget Dawn Capital skjuter in kapital i autobutler ApS. Med de nya investerarna ombord ska autobutler stärkas och förberedas för den kommande europeiska expansionen. Inom tre år ska autobutler vara etablerade på tio nya marknader.

För grundarna av autobutler, Christan Lagêne och Peter Michael Oxholm Zigler, är Jesper Buch en dröminvesterare. Hans investering säkrar och möjliggör företagets planer för internationell etablering.

– Vi har fått bud från andra investerare tidigare, men vi har hela tiden önskat att få med Jesper Buch, säger Peter Michael Oxholm Zigler.

– Han är en modern investerare som kan bidra med idéer och sin stora erfarenhet från Just-Eat-koncernen och klädportalen Miinto. Vi är mycket stolta och glada, och samma sak gäller våra medarbetare som tog emot nyheten med stor entusiasm, fortsätter Peter Michael Oxholm Zigler.

Jesper Buch har länge varit intresserad av Autobutler och deras höga ambitioner.

– Jag har haft ett öga på Autobutler ända sedan de startade för drygt två år sedan. De visar upp en imponerande tillväxt och med dagens produkt bevisar de att de är redo för framgång, något jag naturligtvis vill vara en del av. Företaget är nu redo att gå utanför Danmarks gränser och med min investering vill jag medverka till att skapa Europas största verkstadsportal, säger Jesper Buch.

Norman Fiore, Managing Partner vid Dawn Capital fortsätter:

– Autobutler utmanar den etablerade värdekedjan och utnyttjar potentialen i de nya marknadsvillkoren maximalt. De dominerar redan hemmamarknaden och nu ser vi fram emot att arbeta tillsammans med Autobutlers enastående medarbetare för att lansera konceptet ute i Europa.
Det är inte första gången som autobutler lockar externa investerare. I mars i år bidrog JL Ventures genom Jan Lehrmann, Kenneth Andersen och Johnny Laursen med kapital till företaget.

I nuläget är fler än 820 verkstäder anslutna till Autobutler i Norden. Totalt har portalen förmedlat knappt 50 000 offertförfrågningar från nordiska bilägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078