23948sdkhjf

Ramona startar projekt för unga kvinnliga förare

Rallyföraren Ramona Karlsson, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, startar nu projektet ”Young Female Drivers”, YFD. Syftet är att ge unga kvinnliga förare en plattform, inspiration och råd för att lyckas nå sina målsättningar.

– Detta är något jag själv saknade när jag började med motorsport, och något jag haft i tankarna att göra länge. För mig har det varit en lång och ganska tuff resa, och med detta projekt hoppas jag kunna hjälpa unga tjejer en bit på väg och att spara tid och kraft genom att dela med mig av både mina egna och andras erfarenheter. Jag är jätteglad att tillsammans med Svenska Bilsportförbundet och Idrottslyftet få möjlighet att genomföra detta projekt, säger Ramona Karlsson.

Ramona kommer att kombinera sitt eget tävlande med rollen som projektledare för YFD under 2013. Med stöd från Idrottslyftet kommer det att arrangeras fyra träffar under nästa år, och Ramona hoppas att detta kan vara starten till en långsiktig satsning.

– Vi får se vad första året ger. Min förhoppning är att detta kan ge ringar på vattnet och ge fler tjejer chansen att vara med, och framför allt även inspirera fler tjejer till att börja med motorsport, säger Ramona.

Ansökan skall vara inne senast 6 december . Kriterierna är att föraren skall vara en tjej mellan 15-20 år, och tävla i sportgrenarna rally, rallycross, crosskart och folkrace. Sju platser finns, och uttagningarna sker i samråd med Svenska Bilsportförbundet.
- Det skall vara tjejer som brinner för sin sport, och som har driv, målsättningar och engagemang. Det är det allra viktigaste, säger Ramona. Ansökningar till: ramona@ramonarallying.com .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078