23948sdkhjf

Saab:s ledning får skarp kritik

om Motor-Magasinet tidigare berättat anser Saab:s konkursförvaltare att Saab var på obestånd redan åtta månader före konkursen. Nu har förvaltarberättelsen lämnats in till tingsrätten i Vänersborg och den innehåller skarp kritik mot hur ledningen skött sina affärer.

I förvaltarberättelsen hänvisas bland annat till en rapport av revisionsfirman Grant Thornton, med en bedömning bedömning om att “tidpunkten för Saabs obestånd är att hänföra till inledningen av 2011 och senast i samband med produktionsstoppet den 6 april 2011″ – dvs åtta månader innan konkursen blev ett faktum.

Någon finansiering av verksamheten för räkenskapsåret 2011 fanns inte. Någon finansiering av verksamheten blev heller aldrig säkerställd, skriver konkursförvaltarna Ann-Marie Pouteaux och Hans Bergqvist. De redovisar också många märkliga turer som verkar ha tillkommit för att dölja hur det verkligen stod till med företagets finanser.

Nu ska förvaltarna se vilka fordringsägare som kan få ut pengar från konkursboet, skulderna ligger på 12–13 miljarder kronor. Men det finns inte mycket tillgångar så det lär många som blir utan någon som helst ersättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063