23948sdkhjf

SKODA börja tillverka nästa generation gasmotorer


SKODA inleder nu produktionen av nästa generations gasmotorer vid sin huvudanläggning i Mladá Boleslav. Det handlar om 1,2- och 1,4-liters TSI-motorer i EA211-serien och en maximal produktionskapacitet om 2 200 motorer per dag. De direktinsprutade motorerna kommer att användas i modeller av märkena SKODA, Audi, Seat och Volkswagen.

Fördelarna med de nya motorerna är lägre vikt, bränsleförbrukning och utsläpp.
- Vi fortsätter expansionen av vår produktionskapacitet för motorer och växellådor, säger Michael Oeljeklaus, ansvarig för produktion och logistik på SKODA Auto. Produktionen av motorer för EA211-serien stärker vår tillverkningsbas i Tjeckien och understryker den viktiga roll som SKODA-produktionen spelar för Volkswagen-gruppen.

Motorserien EA211 från Volkswagen-gruppen består av totalt fyra varianter från 1,0 till 1,6 liter samt tre- och fyrcylindriga gasmotorer. Den fyrcylindriga TSI-motorn med fyra ventiler sätter nya standarder när det gäller energieffektivitet, lättviktskonstruktion och effekt. Lägre inre friktion, lägre vikt och en optimerad termisk hantering leder till betydligt lägre bränsleförbrukning och utsläpp.

Produktionen av den nya motorserien i Mladá Boleslav är den andra nyproduktionsstarten i SKODAS fabriker inom bara några veckor. Sedan oktober har fabriken i Vrchlabi producerat dubbelkopplingslådan DQ200 för VW-gruppen. En produktion som idag tillverkar 1000 växellådor per dag.

Utvecklingen i produktionsanläggningarna är en del av ett omfattande investeringsprojekt som SKODA nu genomför i Tjeckien. En annan del är utbyggnaden av utvecklingskapaciteten där man investerar 34 miljoner euro i 21 nya teststationer för motorer och komponenter i utvecklingscentrat i Cesana.

I slutet av juli 2012 invigdes ett nytt "Lean Center" i Mladá Boleslav - ett utbildningscentrum för anställda och leverantörer för optimering av processer i produktion och administration. Utöver det utvidgas SKODA Parts Center för hantering av reservdelar och tillbehör. Sist men inte minst invigdes nyligen ett helt nytt och toppmodernt SKODA Museum, i hjärtat av Mladá Boleslav och i den byggnad där produktionen av SKODA-bilar inleddes i början på 1900-talet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093