23948sdkhjf

Comeback för klassisk färg på Subaru STI Racing

Subaru STI Racing är något av en ikon bland sportbilar. Inför 2013 återinförs modellen i sin klassiska färg. Samtidigt får STI dimljus i frontspoilern och ett nytt, lägre pris.

Subaru STI Racing lanserades 2011 som 4-dörrars sedan. Året innan satte den nytt varvrekord i sin klass på Nürburgring med Tommi Mäkinen bakom ratten. STI Racing har även satt ny rekordtid på Isle of Man samt vunnit sin klass i Nürburgring 24-timmars två år i rad.

När Subaru STI återkom i sedan-utförande jublade fansen. Nu såg STI ut som den ska, menade man. Det enda entusiasterna saknade var den klassiska blå kulören som måhända är ett av varumärkets signum.

– Det är lite på allmän begäran som vi nu tar in även STI Racing i WR-blå mica. Det blev den mest sålda färgen på vår sportcoupé BRZ, så det kändes naturligt att återinföra den även på STI, säger Torbjörn Lillrud, vd på SUBARU Nordic AB.

Förutom sin nygamla kulör kommer nya årsmodellen av STI Racing att levereras med dimljus integrerade i frontspoilern.

Den mest intressanta "nyheten" är trots allt att Subaru STI Racing begåvas med ett nytt, lägre pris. STI Racing kostar numera 389.900 kronor med spoiler, vilket innebär en prissänkning med hela 45.000 kronor.

– Vi har haft tuffa prisförhandlingar med fabriken och trots en mycket ogynnsam Yen-kurs lyckats landa STI till detta fördelaktiga pris, säger Torbjörn Lillrud.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11