23948sdkhjf

Gröna Bilister belönade Volkswagen i München

När man vinner Miljöbästa Bil fyra år i rad är man värd ett specialpris. Det tyckte organisationen Gröna Bilister och delade därför ut ett specialpris till Volkswagen i samband med biltillverkarens gasbilspresentation i München under tisdagen.

Miljöorganisationen Gröna Bilister har under flera år belönat de bilar som anses ha bäst miljöprestanda på den svenska marknaden. Fyra jurygrupper röstar om ett fyrtiotal olika bilar, utvalda med hänsyn till tuffa säkerhets- och miljökriterier – under fyra år i rad har gasdrivna Passat TSI EcoFuel varit deras förstaval.

Det ville Gröna Bilister gärna uppmärksamma lite extra och passade på att göra det i samband med Volkswagens gasbilspresentation som hölls i München under tisdagen. Där berättade den tyska biltillverkaren mer om sina planer på att fortsätta bygga gasdrivna bilar – som till exempel Golf EcoFuel – och om möjligheterna att använda biogas på ännu bredare front. Samtidigt gavs möjligheter till provkörning av Volkswagens hela gasbilsprogram inklusive nya Eco-up! som lanseras på den svenska marknaden i början av 2013.

- Vi tycker att Volkswagen är väl värda detta specialpris. Att vinna Miljöbästa Bil fyra år i rad är något som ingen tillverkare tidigare lyckats med. Och frågan är om någon kommer att lyckas med det igen, sade Jakob Lagercrantz, ordförande i Gröna Bilister, i samband med presentationen.

Priset togs emot av Dr. Harald Pensky, chef för utvecklingen av gastankar inom Volkswagen samt Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen Sverige.

- Det är en stor ära för oss att få detta pris. Vi följer utvecklingen av gasbilar i Sverige med stort intresse och är väl medvetna om hur långt man kommit med biogasfrågorna på er marknad, sade Harald Pensky.

Marcus Thomasfolk framhöll att Passat EcoFuel inte bara prisats i tester utan också varit framgångsrik hos kunderna.

- Faktum är att andelen gas i Passat på den svenska marknaden har legat på mellan 20 och 40 procent under en lång tid. Då ska man hålla i minnet att Passat är Sveriges näst mest sålda bilmodell, sade han.

Stolta pristagare: Volkswagen Sveriges informationschef Marcus Thomasfolk och Dr. Harald Pensky, chef för utvecklingen av gastankar hos Volkswagen AG. I mitten Jakob Lagercrantz, Gröna Bilister. Foto: Stefan Nilsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094