23948sdkhjf

Porsche lanserar nya 911 GT3 Cup


Porsche 911 GT3 Cup är världens mest framgångsrika tävlingsbil. Sedan 1998 har 2 395 exemplar av den standardbaserade tävlingsbilen gjorts. Nya 911 GT3 Cup är tävlingsversionen av nästa generation av 911 GT3 och som sådan den första som baseras på den sjunde generationen av Porsches sportbilsikon. 911 GT3 Cup kommer uteslutande att delta i Porsche Mobil 1 Supercup 2013.

Nya Porsche 911 GT3 Cup har en 3,8 liters sexcylindrig boxermotor med 460 hk (338 kW) vid 7 500 varv per minut, tio hästkrafter fler än föregångaren.

För första gången i en märkespokalbil används nu en av Porsche Motorsport egenutvecklad sexväxlad växellåda, så kallad dogbox, manövrerad med paddlar bakom ratten. 18-tumsfälgarna med centrummutter är också nyutvecklade av Porsche Motorsport. Däcksbredden har ökats med två centimeter till 27 cm fram och med tio millimeter bak till 31 cm.

Ett nytt bromssystem för tävlingsbruk har tagits fram som ytterligare förbättrar slitstyrkan och uthålligheten jämfört med föregångarens. De 380 mm stora främre ventilerade och slitsade bromsskivorna av stål bromsas av fasta sexkolvsok i aluminium. Bak sitter fyrkolvsok.

Vid utvecklingen av den nya bilen Porsche lagt stor vikt vid förarens säkerhet. En ny säkerhetsbur skyddar föraren vid krock eller rullning och det gör även det nyutvecklade förarsätet med extra skydd runt huvud och axlar. Med hjälp av stoppning kan stolen anpassas individuellt till varje förare.

-Nya 911 GT3 Cup är mycket enklare att köra på gränsen, säger Porsches fabriksförare Timo Bernhard som varit djupt involverad i utvecklingen av den nya bilen.

-Bilen är perfekt balanserad. Den nya axelgeometrin är oehört positiv för väghållningen. Men dessutom är nya Cup 911 mycket rolig att köra.

Liksom föregångaren tillverkas nya Porsche 911 GT3 Cup i Stuttgart-Zuffenhausen på samma lina som de vanliga standardmodellerna. Vid Porsche Motorsport Centre i Weissach får bilarna en grundinställning för bana och provkörs sedan av en professionell tävlingsförare före leveransen till kund. Porsche 911 GT3 Cup kommer enbart att säljas vitlackerad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078