23948sdkhjf

Sju tjejer uttagna till Young Female Drivers

Ramona tillsammans med Svenska Bilsportförbundet har nu utsett de sju kvinnliga förare mellan 15-20 år som under nästa år kommer att vara med i det nya projektet Young Female Drivers. Projektet kommer att ledas av Ramona, och fyra träffar kommer att arrangeras under 2013.
- Syftet är att ge tjejerna inspiration, och tips och råd längs vägen i deras motorsportsatsningar. Jag har själv tävlat i motorsport sedan jag var 12 år, och vill gärna dela med mig av de erfarenheter jag har haft längs vägen i min karriär. Kan jag hjälpa någon att både spara tid och att undvika begå misstag, skulle det verkligen kännas jätteroligt, säger Ramona, som hoppas att detta är uppstarten av ett koncept som kommer att utvecklas i framtiden. De sju uttagna kvinnliga förarna är:
Jonna Eson Brådhe, Mälaröarnas MK, Lina Björklund, Hedesunda MK, Frida Axelsson, Skillingaryds MK, Jessica Persson, Hede MK, Evelina Olofsson, Hofors MS, My Adolfsson, SMK Nyköping, Maja Kärnkvist, ÖMFF.

- Det kom in drygt 30 ansökningar, så det var verkligen jättesvårt att bara välja ut sju av alla dessa ambitiösa och duktiga kvinnliga förare. Men det blev tveklöst ett riktigt bra gäng, och jag ser verkligen fram emot att jobba med dessa tjejer under nästa år.

Satsningen finansieras av Idrottslyftet , som är en statlig satsning på barn- och ungdomsidrott.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188