23948sdkhjf

Toyota GT86 har fått Teknikens Världs Stora Bilpris

Toyotas nya sportbil GT86 har tilldelats Teknikens Världs Stora Bilpris 2013. GT86 fick priset för sin kombination av inspirerande köregenskaper, användbarhet och god ekonomi.

Teknikens Världs Stora Bilpris delas i år ut för femte året. Syftet med priset är att vägleda svenska konsumenter när de ska köpa bil. De nominerade bilarna ska ha introduceras i Sverige under 2012 och de faktorer som avgör är ekonomi, miljö, funktion och köregen­skaper.

Teknikens Världs motivering lyder: ”Välbalanserad och inspirerande till max. I sin livliga karaktär skickar Toyota GT86 ut de rätta signalerna om vad körglädje egentligen handlar om. Lekfull­het går igen i det mesta, från chassi och motor till design. Användbar­heten och ekonomiskt ägande gör att bilen skänker extra nöje till sin förare.”

– GT86 är det första konkreta exemplet på Toyotas uttalade satsning på att utveckla bilar med mer förarglädje, utan att vi för den skull tummar på viktiga saker som kvalitet, ekonomi och användbar­het. Teknikens Världs Stora Bilpris 2013 är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi är förstås jätteglada och stolta över det erkännande som vi har fått, säger André Schmidt som är vd för Toyota i Sverige.

Toyota GT86 är en 2+2-sitsig sportbil med en 200 hästkrafters boxermotor, bakhjulsdrift, låg vikt och låg tyngdpunkt. Den har fått stor uppmärksamhet för sina sportiga egenskaper, med utmärkt väghållning och mycket körglädje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078