23948sdkhjf

Volvo Car och Ericsson samarbetar om uppkopplade bilar

Volvo Cars och Ericsson kommer gemensamt att påskynda den tekniska utvecklingen av branschledande nyheter för bilrelaterade internettjänster. Volvo Cars omfattande expertkunskaper om förares beteende och gällande trafiksäkerhetskrav kommer tillsammans med Ericssons konsult- och systemintegreringsexpertis att utnyttjas för att definiera och välja ut dessa tjänster.

• Connected Vehicle Cloud (moln för uppkopplade bilar) som bygger på Ericssons Multiserviceplattform erbjuder infotainment, appar samt kommunikationstjänster i nya Volvobilar

• Såväl förare som passagerare kan dra nytta av tjänster och applikationer genom molnet

• Entreprenadtjänster, konsultverksamhet samt systemintegrering tillhandahålls av Ericsson

Volvo Cars och Ericsson kommer att samarbeta för att bygga upp ekosystemet kring den uppkopplade bilen som har en naturlig roll i nätverkssamhället och vem som helst som har nytta av att koppla upp sig mot bilen kan göra det. Lösningen omfattar alla Volvomarknader världen runt och sköts av Ericsson som en entreprenadtjänst.

- Vi ser en tydlig tendens till att bilar inom en snar framtid kommer att ha samma nivå på de digitala tjänsterna som kunderna i dag är vana vid att ha hemma eller på arbetet. Det här är en strategiskt viktig del av Volvo Cars investering för framtiden där vi räknar med att skaffa oss en ledande ställning, säger Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management hos Volvo Cars.

Föraren kommer att kunna ladda ned applikationer, boka service online och samverka med partners genom Connected Vehicle Cloud som bygger på Ericssons serviceplattform.

- Ericsson är en perfekt samarbetspartner för Volvo Cars och tar med sig betydelsefull erfarenhet och en global teknikförståelse. Dessutom har båda företagen samma ambition att utveckla branschledande lösningar i linje med vår gemensamma vision om en framtid som bygger på ett nätverkssamhälle, säger Lex Kerssemakers.

Samarbetet fokuserar på den snabba utvecklingen av Volvo Cars fristående skalbara produktarkitektur (SPA). Tjänster för uppkopplade bilar kommer emellertid att vara tillgängliga i samtliga nya Volvobilar på beställning för att kunna positionera Volvo Cars med branschledande lösningar och tjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125