23948sdkhjf

Ny motorevent-arena har öppnat i Åre

Åreregionen har under de senaste åren attraherat företag inom motorbranschen i allt större omfattning. Regionen har haft besök av ett flertal däcktillverkare och bilmärken som valt att lansera sina produkter och samtidigt erbjuda testkörningar på sjöisar och snöbanor i området. Det här är en marknad som ser ut att växa ytterligare de kommande åren. Nu öppnar en ny motoreventarena i Åre som ska kunna möta denna ökande efterfrågan.

En av initiativtagarna till den nya motorarenan, Åre Winter Driving Center, är Susanne Kottulinsky. Susanne har ett långt förflutet inom motorsporten som fabriksförare i rallyteam hos både Volvo och Audi, och hon har under många år arbetat som förarinstruktör åt Audi med hela världen som arbetsfält. De senaste 15 åren har hon ansvarat för Audi Test Drive på Åresjöns isbanor.

- Vi märker en ständig ökning av motorrelaterade event i Åreområdet, berättar Susanne. Och för att kunna möta den efterfrågan öppnar vi i vinter portarna till Åre Winter Driving Center, som är ett nytt isbanesystem på norra delen av Helgesjön i Åre.

Motoreventarenan kommer att bestå av mer än 15 km isbanor i olika utformning. Bromstestbanor, handling- och slalombanor i olika design och längd håller just nu på att prepareras på sjöisen, berättar Susanne. Dessutom erbjuder arenan 348 egna bäddar på anläggningens hotell Åre Continental Inn.

- Vi har egna instruktörer och eventbilar på plats, och arenan erbjuder dessutom en attraktiv meny med vinteranknutna upplevelser, allt effektivt förpackat endast 5 minuter från Åre by, berättar hon.

- Vi ser oss som en exklusiv förlängning för de vintertester som görs längre upp i Norrland. När utprovningen av nya produkter är klar kan Åre Winter Driving Center erbjuda en lanseringsarena med stor kapacitet. Åreområdet är strategiskt rätt placerat för detta med tanke på de goda flygförbindelser som finns till både Östersund och Trondheim. Dessutom har Åre som destination så mycket mer att erbjuda, och det tycker kunderna är en rejäl bonus, säger Susanne.

I vinter kommer Åre Winter Driving Center stå värd för både nationella och internationella lanseringsevent, testkörningar och förarutbildningar. Vissa event kommer att pågå under flera veckor, där 50-100 nya gäster slussas igenom motorarenan varje dag.

Centrum för verksamheten är aktivitetshotellet Åre Continental Inn och vildmarksanläggningen Camp Helgesjön, där isbanesytemet etableras.

- Vi har satsat helhjärtat på detta och ser med spänning fram emot premiären i vinter, och självklart har mitt egna stora motorintresse bidragit till engagemanget i den nya arenan, säger Peter Eriksson som är ägare till Åre Continental Inn.

Peter berättar att hotellet under hösten har genomgått en omfattande renovering för att kunna möta högt ställda krav från arenans kunder.

- Vi är inte knutna till något specifikt varumärke utan är öppna för alla aktörer i branschen, stora som små, säger Peter.

Åre Winter Driving Center är dock inte bara öppen för företag, här kan även privatpersoner och konferensgäster boka boende och ta del av olika Ice Driving-upplevelser, bland annat med anläggningens egna eventbilar och snöskotrar.

Åre Winter Driving Center öppnar den 10 januari 2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063