23948sdkhjf

Förra Saab-ledningen misstänks för nya ekonomiska brott

Saab Automobiles konkursförvaltare misstänker att ekonomisk brottslighet har skett i företaget och har därför gjort en anmälan till Ekobrottsmyndigheten. Flera före detta toppchefer har nu polisanmälts. Anmälan rör perioden 2010-2011 och har lämnats in till Ekobrottsmyndigheten. Men vilken brottsrubricering det rör sig om och om något har delgivits misstanke om brott vill inte chefsåklagare Olofs Sahlgren kommentera, uppger flera medier. Klart är dock att det handlar om ekonomiska oegentligheter.

Enligt uppgift riktar sig anmälan mot hela den förra ledningen av Saab; såväl förre ägaren Victor Muller, förre vd:n Jan Åke Jonsson, förra chefsjuristen Kristina Geers och arbetstagarrepresentanter

Ekobrottsmyndigheten utreder sedan tidigare misstänkta brott inom Saab Automobile, där rör det sig om grovt försvårande av skattekontroll, också det under tidsperioden 2010-2011. Den tidigare vd:n Jan-Åke Jonsson och före detta chefsjuristen Kristina Geers är misstänkta för brott. Både två nekar till brott.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094