23948sdkhjf

Mazda:s aktier räknas nu som etisk placering

Mazda har antagits till den Bryssel-baserade etiska organisationen Forum Ethibel, vilket bl.a. innebär att Mazdas aktier därmed kan räknas som en etisk placering. Mazda Motor Europe´s mångåriga engagemang i SOS Barnbyar och det nyligen inledda samarbetet med arrangörerna för det årliga världstoppmötet för Nobels fredspristagare har räknats in i Forum Ethibels samlade bedömning av Mazdas totala globala sociala engagemang.

Det senaste toppmötet för Nobels fredpristagare i Warzawa för ett par månader sedan samlade 4 000 deltgare. I samband med fredskonferensen, där ett antal tidigare fredspristagare som Lech Walesa, Dalai Lama och Frederik Willem de Klerk deltog, instiftade Mazda en ny utmärkelse, ”Make Things Better Award”, för att stärka unga ledare att tänka i nya banor för att främja freden och för att göra världen till ett bättre samhälle.

Världstoppmötet arrangeras av “The Permanent Secretariat of The World Summit of Nobel Peace Prize Laureates”, en ideell organisation som bildades 2006.

- Som biltillverkare ligger det i vårt eget intresse att vara med och utveckla de samhällen som vi lever i, säger Jeff Guyton, President och CEO för Mazda Motor Europe. Vårt internationella engagemang för sociala frågor är stort och brett och att därför erkännas av organisationer som Forum Ethibel är givetvis uppmuntrande.

Organisationen Forum Ethibel har som mål att upprätthålla en sund balans mellan ekonomisk utveckling, miljöskydd och socialt ansvar. Ethibel-märkta fonder får endast inneha aktier i företag som är noterade i Ethibel-registret. För närvarande finns 369 olika företag i registret, vilket revideras regelbundet med tanke på Forum Etibels mål att uppmuntra näringslivets företag att ta sitt sociala ansvar istället för att enbart inrikta sig på snabb avkastning på bekostnad av människor och miljö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094