23948sdkhjf

Här finns Sveriges billigaste och dyraste bilverkstäder

Att lämna in bilen på verkstaden kan lämna stora hål i plånboken, men det finns ett antal knep på hur man kan spara större summor beroende på vilken bilverkstad man väljer. Enligt en undersökning utförd av tjänsten Bilservicepriser kan man spara flera tusenlappar på att åka till en verkstad utanför storstan.

Våren börjar närma sig och snart är det dags att byta till sommardäck. Priset för däckbyte skiljer sig inte så mycket från verkstad till verkstad, men det går trots allt att spara någon hundralapp om man väljer att ringa runt till ett antal däckverkstäder och hämta in priser. Desto större skillnad är det på däckpriser. Ett tips är att både jämföra priser på däck hos däckverkstäder och på nätet. Samtidigt kan det vara bra att tänka på att frakt och en i vissa fall högre monterings- och balanseringsavgift av däcken tillkommer vid däckköp på nätet. Priser på montering och balansering av ett däck på fälg brukar hamna på 150-250kr/däck, skriver Bilservicepriser.

I samband med däckbytet brukar många bilägare ta bilen till verkstaden för service och reparationer. En undersökning utförd av tjänsten Bilservicepriser där drygt 300 allbilsverkstäder runt om i landet har jämförts visar tydligt på att man kan spara flera tusenlappar genom att låta en verkstad utanför storstan serva och reparera bilen. De dyraste bilverkstäderna finns, kanske inte helt förvånande, i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö där Stockholms bilverkstäder är klart dyrast.

Frågan är då om det i alltid är värt att åka till bilverkstan utanför storstan? Vid mindre reparationer och vid basservice är det värt att besöka bilverkstäder i kranskommuner intill storstäderna då priserna blir lägre så fort man kommer utanför storstaden och sjunker ju längre bort man väjer att köra. Vid mer omfattande reparationer lönar det sig att åka en bit längre bort till en bilverkstad utanför storstan. För ett byte av bromsbelägg runt om på bilen går det att spara drygt tusen kronor på arbetskostnaden genom att besöka en verkstad utanför storstan. För större reparationer som ett kamremsbyte kan man spara flera tusenlappar.

Landets 5 kommuner med dyrast allbilsverkstäder:

1. Sundbybergs kommun

2. Botkyrka kommun

3. Stockholms kommun

4. Danderyds kommun

5. Solna kommun

Landets 5 kommuner med billigast allbilsverkstäder:

1. Haninge kommun

2. Tranemo kommun

3. Karlshamns kommun

4. Årjängs kommun

5. Karlskrona kommun

Fotnot: Med allbilsverkstäder menas verkstäder som servar och reparerar alla bilmärken. Exempel på allbilsverkstäder är verkstäder som ingår i kedjor som Mekonomen, Autoexperten, AD Bildelar etc. Auktoriserade verkstäder är väldigt sällan även allbilsverkstäder.

Bild: Wikipedia
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079