23948sdkhjf

Nu är det racing igen med SSK och VolvoCupen

Till helgen drar årets säsong igång för Sportvagnsmästerskapet och SSK-Serien. De kör en gemensam tävling på Mantorp Park. På lördagen är det test och kval samt ett race för RS & Clubman. Resterande klasser kör båda racen under söndagen. Drygt 170 förare har anmält sig, vilket är mycket bra för en årspremiär.
Sportvagnsmästerskapet har växt till i år och utökas med två nya klasser: Ginetta och Radical. Dessa klasser har äntligen ”hittat hem” till SPVM.
Motor-Magasinets favoritklass, VolvoCupen, mönstrar 16 förare till premiären.

Vem tar hem spelet i år? De senaste tre-fyra årens Champions finns inte på startlinjen och fältet är mer öppet än någonsin tidigare. Kommer Daniel Malmborg (2:a 2014) att fylla luckan eller kommer den flygande norrmannen Erik Halvorsen (3:a) äntligen att belönas för lång och trogen tjänst? (Det ryktas att han var snabb på testhelgen. Är 2015 Eriks år?) Kommer nestorn Janne Johansson (4:a) att få kliva ännu högre på prispallen innan han får sin förtjänstmedalj? Eller kommer Jimmy Andreassons (7:a) trend, med vinster sent på säsongen, att hålla i sig länge nog för att kunna ruska om i täten? Magnus ”Mager” Hasselström har säkert fått upp ångan ännu mer i år och om Oscar Hillströms otur inte håller i sig så vet vi ju att han är illersnabb. Förra årets Rookie Anton Eliasson kommer inte att nöja sig med någon femteplats i år och var har vi Hellstenarna, Oscar och Edvin? Vad tänker sig Roger Wikström att göra? Och klanen Torle – blir det tre bilar från Skåne? Kommer Amanda att breaka på riktigt? Och våra nykomlingar – var har vi dom…? En sitter i 855:an som vann serien förra året. Fredrik Wiborg är inte med i VolvoCupen bara för att delta, det är säkert.
Nu hoppas vi på en riktigt härlig, fair och spännande racingsäsong! Full fart och schyssta tag på banan uppskattas av alla – inte minst publiken. Må bäste Driver vinna!

Foto: racefoto
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094