23948sdkhjf

Autoliv har problem med sidokrockkuddar i Prius/Lexus CT

Autoliv Inc. samarbetar nu med Toyota i deras återkallelse av 1,4 miljoner fordon av modellerna Toyota Prius och Lexus CT200. Sju händelser med Toyota Prius har rapporterats där sidokrockkudden delvis löses ut, utan att den fått en signal från airbagens kontrollenhet. Vid alla rapporterade händelser har bilarna varit parkerade och utan några personer suttit i bilarna. Inga personskador har skett.

Detaljer i analysarbetet kring orsaken kvarstår, men inga andra händelser har rapporterats i modeller hos de fyra biltillverkarna som även använder samma airbag. Av det dras slutsatsen att problemen rör något specifikt i just Toyota Prius tillsammans med en detalj i tillverkningsprocessen. Tillverkningsprocessen för denna typ av gasgenerator förändrades i januari 2012 och i de bilar som återkallas av Toyota nu finns hälften av totalen av dessa gasgeneratorer som tillverkades fram till januari 2012.

-För Autoliv är säkerhet och kvalitet vår prioritet och vi samarbetar fullt ut med Toyota och kommer att stödja vår kund i implementeringen av lösningen, säger Jan Carlson, styrelseordförande, koncernchef och vd hos Autoliv.

Toyota, har tillsammans med amerikanska och japanska trafikmyndigheter, tillsammans dragit slutsatsen att en kompletterande konsol är den rätta lösningen på det uppkomna problemet.

Det är för tidigt att fastställa den slutgiltiga kostnaden för Autoliv, men den förväntas vara i det lägre intervallet mellan 10 och 40 MUSD, netto efter försäkringsersättning, vilket publicerades i Autolivs 10Q statement den 29 april i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078