23948sdkhjf

Anders Hedin Invest köper Pro-Imp och Wheelspot AB

Anders Hedin Invest AB, genom dotterbolaget Klintberg & Way AB, utökar och stärker sin däckverksamhet genom förvärven av Pro-Imp AB och Wheelspot AB. Förvärvet träder i kraft den 1 juli 2016.

Pro-Imp importerar och distribuerar Coopers däckprogram i Sverige. Fokus är att förse bil och däckfackhandeln med däck till SUV, Pickups, personbils, racing, motorcykel samt veteranbilsdäck. Snabba leveranser och kunnig personal sköter leveranser från Borås. Wheelspot AB jobbar med kompletta hjul till framförallt bilhandeln.

-Jag är mycket glad över att Pro-Imp och Wheelspot kommer att ingå i vår Däckverksamhet. Vi har mycket gemensamt, vi är båda familjeföretag som har sitt ursprung i Borås sedan 1980-talet. Vi kommer som ägare, driva och utveckla bolaget vidare i nuvarande lokaler och Martin Tillsten kommer att fortsätta som vd, säger Anders Hedin, vd och koncernchef för Anders Hedin Invest AB.

-Vi har ett otroligt brett nischat sortiment att jobba med. Det ihop med kunniga och motiverade medarbetare gör att vi nu är redo för nästa steg i vår utveckling. Vi kommer tillföra kompetens och engagemang till gruppen. Att få möjlighet att vara med och utveckla däckdivisionen inom Anders Hedin Invest känns spännande och motiverande, säger Martin Tillsten, vd Pro-Imp AB och Wheelspot AB.

Pro-Imp och Wheelspot kommer tillsammans med Dawa Däck och KW Wheels att erbjuda marknaden ett komplett produktprogram av däck och hjul för motorcyklar, racing, veteranbilar, vanliga personbilar, vans, pickups, lätta- och tunga transportbilar samt lastbilar med en omsättning på c:a 700 miljoner SEK under 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112