23948sdkhjf

Bästa investeringen är en klassisk sportbil

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen
Ett verk av en känd konstnär eller en läcker Ferrari i samma prisklass? Vilket man väljer beror förstås på tycke och smak. Men vill man tjäna pengar på sin investering är valet ganska enkelt – ta Ferrarin. Värdeutvecklingen för klassiska sportbilar ligger på nära 500 procent de senaste 10 åren. Det är det inte mycket som slår. Det har nybildade Future Classics tagit fasta på och erbjuder nu andelar i klassiska sportvagnar.

-Man kan bli delägare och investera i Future Classics bilsamling som redan nu består av ett 20-tal klassiska sportbilar bilar såsom Jaguar E-type, Ferrari 308 och den första superbilen Ferrari Testarossa samt flera andra andra Ferrari. Samlingen är omfattande och både klassisk 30-tals lyx i form av Rolls Royce finns bland annat med i vår unika kollektion, säger Bo Lindman, vd för Future Classics. Lindman är ett välkänt namn i motorbranschen, veteranbilskretsar och i tävlingssammanhang med bland annat en seger på Le Mans Classic och ett antal andra tävlingar och dessutom mångårig medarbetare i Motor-Magasinet.

Bolagets grundare Lars-Erik Gustafsson har lång erfarenhet från banksektorn och ett genuint bilintresse, Stefan Häge är suppleant och arbetar till vardags som advokat. Peter Lindén, delägare och en av rådgivarna är världsmästare på motorcykel i endurance racing och kanske Sveriges mest erfarna och välkända stridsflygare i både Viggen och Gripen. Peter tävlar idag aktivt inom Classic racing på både två- och fyra hjul, nu senast med en Ford GT40 från 1965.

Styrelsen i Future har den 10:e maj 2016 beslutat att erbjuda andelar i samlingen av klassiska bilar. Samlingen kommer att succesivt utökas tills det att första etappmålet om ett inköpspris om 24.000.000 kr uppnåtts.

Erbjudandet omfattar maximalt 650 andelar som erbjuds till kursen 36.923 kr per andel (1/650). Sammantaget kommer andelar till ett värde av maximalt 24.000.000 kronor erbjudas till en begränsad målgrupp investerare. Externa oberoende värderingar kommer att ligga till grund för framtida andelspriser.

Kvartalsvis redovisas prognoser på bilsamlingens värdetillväxt samt redovisning av eventuellt gjord försäljning. Värdering av samlingen och enskilda objekt kommer att ske årligen vilket också redovisas till samtliga investerare.

Som investerare erhåller man 70 procent av andelens värdeökning. 30 procent av värdehöjningen går till bolaget för att täcka kostnader för försäkring, underhåll, transporter, förvaring i larmade lokaler mm. Investeringshorisont är upp till fem år för hela samlingen eller kortare för enskilda objekt. Läs mer på https://www.futureclassics.se

Olle Holm
Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

​Elfordon ställer nya krav på underleverantörer

Svenskt cleantech-bolag lanserar eldriven lätt lastbil

Koenigsegg drar in 3,5 miljarder på nya Jesko

LBM Autoparts utökar med fler renoveringskit

”Vi fortsätter att satsa på elektrifiering”

Sverige ska fortsätta att satsa på elektrifiering av fordonsflottan, och en lösning för att hejda exporten av el- och hybridbilar är på gång. Det avslöjade infrastrukturministern på en pressträff.

DRF och MRF inleder samarbete

Styrelserna och ledningarna i DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MRF (Motorbranshens Riksförbund) har beslutat att inleda ett samarbete mellan de båda organisationerna.

Nyhetsbrev

Mekonomen sjösätter nytt koncept

Mekonomen-koncernen är i all tysthet på väg att etablera ännu ett varumärke på Sverigemarknaden – Bilxtra, som i Norge är en känd kedja av verkstäder och butiker.

Arkiv

I nya Corolla överlever batteriet bilen

Toyota satsar stenhårt på hybriddrivlinan med nya Corolla – en bilmodell där batteriet väntas hålla längre än själva bilen.

”Självklart att tredje part ska testa våra bilar”

SFVF lanserade nyligen erbjudandet oberoende begagnat-test för bilhandlare. På bilföretaget Kamux är det sedan länge externa företag som testar och går igenom bilarna man säljer.

Bilia stöttar Motorbranschcollege

En av Europas största bilkedjor – Bilia – har valt att stötta Motorbranschcollege. Att företag vill engagera sig i Motorbranschcollege är centralt för att stärka utbildningskvaliteten på gymnasieskolornas fordonstekniska utbildningar och öka intresset för utbildningen.

Godkänd Bilverkstad växer med 200 verkstäder

Godkänd Bilverkstad tar ett rejält kliv framåt när alla VW Group-auktoriserade serviceverkstäder ansluter sig till den nya kvalitetsstandarden.

Därför satsade Hellstens på begagnat

Lexus öppnar sushirestaurang i Stockholm

I Tokyo driver Yuki Chizui restaurangen som revolutionerat sushivärlden. Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft – och fortsätta utmana förlegade fördomar och gamla myter.

Trafikpoliser i Stockholm på skolbänken för att lära sig mer om riskerna med gas- och elfordon

Det var stort intresse vid en föreläsning om riskerna med i gas och e-fordon för Stockholms läns trafikpoliser. Aktualiserat efter den svåra gasbussolyckan i Stockholm nyligen.

Dramatisk ökning av stenskott/Varje år rapporteras över 400 000 glasskador

Antalet glasskador till följd av stenskott har ökat dramatiskt i Sverige de senaste tjugo åren, visar en genomgång som försäkringsbolaget If gjort.

PWR Racing tar steget till WTCR med erfarna förare

PWR Racing satsar på ung talang och mångårig erfarenhet i WTCR - FIA World Touring Car Cup presenterad av Oscaro. De två förare som kommer att representera PWR och CUPRA Racing i WTCR är 22-årige spanjoren Mikel Azcona, regerande mästare i TCR Europe och Daniel Haglöf, flerfaldig mästerskapsvinnare och medgrundare av PWR Racing.

Blocket sparkar ut bilhandlare som inte följer ARN:s beslut

Dussintalet bilföretag riskerar sparkas ut från Blocket efter att Sveriges Televisions program Plus avslöjat att de klandrats av Allmänna Reklamationsnämnden.

Här är nya Tesla Model Y

Fords sömndräkt visar faran med trötta förare

Här är elbilen med inbyggda solceller

Nytt rekordår för DEFA

Ingen har sett den men alla vill ha den

Danska Motormagasinet fyller 50 år

SFVF startar säkerhetsgrupp för fordon (SGF)

Mot bakgrund av senare tids händelser och oklarheter kring såväl ansvar som metoder för räddningsarbete vid olyckor med el- och gasbilar inblandade, tar bilverkstadsorganisationen Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, initiativet till bildandet av en branschöverskridande samarbets- och expertgrupp inom säkerhet och räddning. Gruppen kommer att förkortas SGF.

"Riskerna med elbilar är överdrivna"

Så mycket lastade första MB-lastbilen

”Det går åt fel håll”

Snart kommer nya Land Rover Defender

Opel gör trendbrott med vinst

Ny lacktillbehörsserie från Axalta

Gratis app ger rätt oljekvalitet

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

”Man måste vara snabb på bollen”

1

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Teknikens Världs PeO Kjellström död

Se alla Företagens egna nyheter

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck

Reparationssats växellådan ZF BMW GS6-45

Verktygsvagnen för framtidens verkstad

Byta bromsar?

Trådlös Back-TV sats 7"

ColorGlo öppnar nu upp i Blekinge

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Bak- & Arbetsljus

Ny Volvoaxel

Vad gäller angående företagscertifikat för AC-maskiner?

Drivaxel till nyare Volvo och Ford

Drivknut till Dacia Duster

Välkommen Kristian Ljungqvist,

Fordonsel

Fabriksrenoverad original dieselspridare till VW

Säkra din nyckelförvaring

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Reparationssats till differentialen i Nissan Navara/Pathfinder

Ännu en ny Volvoaxel

Extrem helsyntetisk motorolja för racing

Fordonsbelysning - Volkswagen Caddy

Drivaxel till Dacia Duster

NEXUS Automotive International honors Schaeffler as its Supplier of the Yea...

Effektiva kemtekniska sprayer för proffs

En av däckindustrins mest moderna fabrik är snart färdigbyggd

Sänd till en kollega

0.141