23948sdkhjf

VW auktionerar ut fyra Golf GTI Clubsport S

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen
Den är den mest kraftfulla Golf GTI:n någonsin. Den har slagit varvrekordet på klassiska Nürburgring. Och den finns endast i fem exemplar i Sverige. Nu auktionerar Volkswagen Sverige ut den unika modellen Golf GTI Clubsport S i samarbete med motortidningen auto motor & sport. Överskottet av intäkterna går till välgörenhetsorganisationen Bris.
Det var i våras, i samband med 40-årsfirandet av den ikoniska sportmodellen Golf GTI, som Volkswagen släppte specialversionen Golf GTI Clubsport S med 310 hk. Bara 400 exemplar har tillverkats, varav endast fem bilar hamnar i Sverige. Fyra av dessa släpps nu till försäljning genom en auktion på bilsajten automotorsport.se den 12-25 december. De fyra bilarna kommer under perioden att auktioneras ut en i taget.

Utgångspriset är satt till 297 000 kr per bil, vilket motsvarar priset på en grundutrustad vanlig Golf GTI Clubsport (265 hk) och vanliga Golf GTI (230 hk). Som jämförelse kan nämnas att priset för Clubsport S på den tyska marknaden är cirka 40 000 euro.

Med tanke på den begränsade upplagan och det stora förhandsintresset, förväntas slutpriset i auktionen stiga ordentligt. Överskottet av intäkterna från försäljningen skänker Volkswagen till Bris, Barnens Rätt I Samhället, som man har varit samarbetspartner till sedan 2010.

− Vi har haft ett långt och givande samarbete och försöker hela tiden hitta nya vägar för att uppmärksamma Bris och deras viktiga arbete med att hjälpa utsatta barn och unga. Det ska bli mycket spännande att följa auktionen och förhoppningsvis blir det en fin julklapp till Bris verksamhet, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige.

– Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Volkswagen om denna exklusiva auktion. Genom vår stora räckvidd med över 250 000 unika besökare i veckan, och vårt höga läsarengagemang, hoppas vi på att kunna öka intresset och generera fler budgivare i auktionen. Ambitionen är att få ihop en ansenlig summa som går till Bris, vilket känns väldigt behjärtansvärt och angeläget, säger Björn Österman, digital försäljningschef på Egmont Publishing.

Golf GTI Clubsport S är den kraftfullaste GTI-modellen någonsin med 310 hk, en prestanda på 0-100 km/h på 5,8 sekunder och en topphastighet på 265 km/h. Något som demonstrerades med all tydlighet på den tyska racingbanan Nürburgring där bilen innehar varvrekordet på nordslingan för framhjulsdrivna serietillverkade bilar. Rekordtiden är 7 minuter 49 sekunder och 19 hundradelar. Se film om rekordet

Men det är inte bara under huven och prestandamässigt som Golf GTI Clubsport S sticker ut. De fyra svenska exemplaren som auktioneras ut finns i Deep Black pärleffekt samt Tornado Red och Pure White med svarta tak. Bilarna är också maximalt utrustade, vilket innebär bland annat navigation, bi-Xenonstrålkastare, larm och röststyrning.

Clubsport S är tvåsitsig och finns endast i tredörrarsutförande med manuell växellåda. Skalsportstolar, adaptivt chassi, progressiv styrning och 19-tums lättmetallfälgar med sportdäck ingår i standardutrustningen på denna banoptimerade Golf. Som en unik finess har Golf GTI Clubsport S en speciell Nürburgring-inställning bland körprofilerna. Varje bil har dessutom tilldelats ett unikt nummer (mellan 001-400).

Den digitala lösningen för auktionen levereras av Tradera. Auktionen inleds den 12 december, klockan 12:00, och avslutas den 25 december.
Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Northvolt etablerar batteriåtervinning nästa år

"Hello Volkswagen"

Provkörning VW Golf 1,5 TSI 150 hk och 1,5 eTSI 150 hk. Motormagasinet har testat nya Golf i bergen utanför Porto. Med hybridversioner och en digital omvandling invändigt tar trotjänaren ett steg in i framtiden.

Svenskar kollar sina däck oftare än belysningen

Nytt innovationsprojekt för fordonsindustrin

Bilmärket som inte vill vara ”ännu ett varumärke”

Volvos systerbolag Lynk & Co var på plats på Stora Mobilitetsdagen som anordnades av Dagens industri. Företagets vd Alain Visser höll tal och trots att han var sist ut och det var sent på dagen fångade han publikens intresse. Hans tal var nämligen något kontroversiellt, i bilindustrins öron.

Tungram tillbaka i Sverige efter 30 år

Nyhetsbrev

Ingo lanserar sin första automattvätt

Arkiv

Stor ökning av elbilsförsäljningen enligt ny prognos

Nytt forum för hållbar mobilitet

Stora Mobilitetsdagen är det nya namnet på Dagens industris konferens som tidigare hette Stora Bildagen. Ett bredare fokus ledde till större engagemang och fler deltagare än tidigare.

Konjunkturinstitutet dömer ut bonus malus

Bonus malus-systemet för fordonsskatt är inte effektivt för att nå Sveriges klimatmål. Det menar Konjunkturinstitutet i en ny rapport.

Kortare livslängd för bilar kan minska CO2-utsläppen

Kvdbil har genom ett samarbete med Chalmers undersökt om en bil har en optimal livslängd ur ett miljöperspektiv. Det finns klimatmässiga fördelar med att återvinna en bil efter elva år.

Affärsläget fortsätter att försvagas för industrin

Borås Bil fördjupar samarbetet med KBV

Jaguar ger din I-Pace extra skjuts

85 procent i arbete efter ny satsning i Malmö

Volvo investerar i Autotech Ventures

Termisk sprutning bidrar till mindre utsläpp

M Sveriges påstående är "raljerande"

Konsumentorganisationen M Sverige påstår att bilköp online är som att ”köpa grisen i säcken”. Branschen tycker tvärtom.

Plus

Tema batterier – Även en elbil har ett 12V-batteri!

Den första bilen som fick elstart för över 100 år sedan hade ett blybatteri som strömkälla och det var så termen startbatteri kom till. Sedan dess har man introducerat alltmer elektronik i bilarna som behöver strömförsörjning. Att säga att ett blybatteri är en beprövad produkt är vara onödigt försiktig.

SFVF positiva till fler kontroller av verkstäderna

Allt fler bilverkstäder arbetar svart och en rad insatser görs för att få bukt på problemet. Försäkringsbolagen ställer krav, certifieringar införs, myndigheter samarbetar tätare – men SFVF vill se mer kontroller.

Försäkringsbolagens krav på skadeverkstäder

För att få utfärda arbeten åt ett försäkringsbolag finns en rad krav för skadeverkstäder. De skiljer sig lite olika åt beroende på företag, men alla har ett gemensamt syfte: att verkstaden ska vara seriös.

Generösare gräns för klimatbonus

Naturvårdsverket backar i frågan om nermalda bildelar

Plus

Tema Personlig Utrustning – Med jobbkläder som jobb

Inget lämnas åt slumpen när hos Jobman när man designar arbetskläder. Noga utvalda material och funktioner är nyckeln till ett hållbart och livskraftigt plagg.

Nya gymnasiekurser på förslag

Bilhandlarnas vardag hettar till

Morris gör el-comeback

Volvo investerar i autonom mobilitet

Dekra i kvalitetssamarbete med mindre bolag

Upplands motor stödjer Musikhjälpen

Autoexperten i treårigt samarbete med Svenska Skidskytteförbundet

Premiär för Sveriges största gör-det-själv-biltvättskedja

Rådet: Köp inte begagnad bil online!

1

Ledare #40: Vem ska försvara bilen?

Mer flexibla skatteregler för husbilar ska utredas

1

SFVF: ”Hjälp bilägare som är oroliga för brandrisk!”

Se alla Företagens egna nyheter

Dragkrok GDW Suzuki Vitara & SX4 S-Cross

Ny nyckeltag

NLGI-klass för smörjfett – vad innebär det?

Har du sett Dagens lucka?

Sogefi-filterteknologi I den lyxiga Maserati SUV Levante

Audi A6 + A6 Avant fast och avtagbar dragkrok

Musikhjälpen 2019 - G A Lindberg sponsrar med flera bidrag!

Tesla: Triscan först med drivknutar och manschetter

Nu har vi invigt vårat nyrenoverade labb

Produktnyhet från Purflux! LS1079

Jeep Cherokee Facelift fast och avtagbar dragkrok

Har du behov av kabel på rulle?

i70 Pro: IP67-klassad tablet - leasing från 750 kr/mån.

Det ekosmarta alternativet!

Vi stödjer Musikhjälpen - Buda på våra snygga Hoodies!

Transportföretagen riggar för Automässan

Kostnadsfritt webbinarium den 16 dec kl. 10:00

Galwin fortsätter att utöka turbo sortimentet

Kia Ceed 5 dörrar, avtagbar dragkrok från GDW

Vi kikar närmare på Tyskland

Påverkar klimatförändringen försäljning i vintern?

Vi lockar fram barnet hos dig - se dagens lucka

Ny PURFLUX-katalog 2020 är nu tillgänglig!

Ny skylthållare

G A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovation

Sänd till en kollega

0.15