23948sdkhjf

Proton Engineering satsar på verkstadsindustrin

– Proton Engineering har en lång tradition av utveckling och tillverkning för fordonsindustrin. Vi kommer att fortsätta det nära samarbetet och kan glädja oss åt flera viktiga, långsiktiga avtal inom automotive. Samtidigt tror vi att Proton Engineerings stora bredd och flexibilitet i tillverkningsprocesserna skulle passa verkstadsindustrin som handen i handsken. Vi har mycket goda tillväxtmöjligheter inom det här området, berättar Proton Engineerings försäljningschef Johan Andersson.

Med Elmia Subcontractor som startskott inleds en offensiv marknadsföringssatsning. I målgruppen ingår såväl de stora, etablerade verkstadsföretagen som nya innovationsdrivna tillväxtföretag.
– Det finns många små- och medelstora företag i vår region som skulle ha rejäl nytta av vår kompetens. Vi ser också med stort intresse på de företag som växer fram inom de Science Parks som finns i anslutning till olika högskolor, bland annat Jönköping University.
– Proton Engineering äger hela sin kedja – från utveckling till prototyptillverkning, förserier och fullskalig produktion – vilket innebär att vi kan erbjuda korta ledtider i en bransch som jobbar under ständig tidspress. Det faktum att vi kan erbjuda produkter och tillverkningsmetoder med många olika maskintyper, för både korta och långa serier, ger en flexibilitet som många verkstadskunder efterfrågar. Att vi har en egen prototypverkstad är också en viktig konkurrensfördel. Det ger en kunddialog och ledtider som är svåra för andra att matcha.

Den senaste tiden har en rad investeringar gjorts i maskinparken. Rör- och kantbockning, laserskärning samt svetsceller har bidragit till att höja automationsgraden ytterligare.
– Vi har också installerat ett nytt, beröringsfritt mätsystem av typen Aicon, som minimerar behovet av kontrollfixturer. Därmed minskar kostnaden för att ta fram nya produkter till våra kunder – samtidigt som vi förkortar ledtiden, resonerar Johan Andersson som också gläder sig åt företagets nya, mer renodlade försäljnings- och projektledarorganisation.
– Från och med nu kommer vi att fokusera på att öka och förbättra våra kontakter med befintliga och nya kunder samtidigt som projektledningen styrs av vår produktionstekniska avdelning. Vi är laddade för nya utmaningar!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125