23948sdkhjf

Ny vädersimulator kan simulera alla sorters väder

Ford har byggt ett helt nytt testcenter som kan simulera olika väderförhållanden, allt från snöstorm och ökentorka till fuktigt regnskogsklimat. Den nya ”väderfabriken” hjälper Ford optimera sina bilmodeller så de klarar av naturens utmaningar.

Fords nya vädersimulator kan med bara ett knapptryck framkalla en rad olika väderförhållanden, så som snöstormar eller ösregn. Det nya testcentret, placerat i Fords fabrik i tyska Köln, kan simulera en altitud på 5 200 meter, och slår därmed Mont Blanc i höjd som idag är Västeuropas högsta berg.

– Med nya banbrytande funktioner som kan simulera kraftig nederbörd, höga höjder och mycket mer, erbjuder detta testcenter enorma möjligheter för oss att fortsätta utveckla bilar i världsklass. Det är ett viktigt steg som kommer göra det möjligt för oss att simulera jordens alla väderlekar, säger Joe Bakaj på Fords produktutvecklingsavdelning.

Sätts i drift under 2017
Det nya testcentret driftsätts under 2017 och är byggt för att kunna testa upp till nio fordon samtidigt. Ford kommer kontrollera fordonen utifrån faktorer som komfort, säkerhet och operationella egenskaper som inbromsning och tung last.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078