23948sdkhjf

SFVF välkomnar att EU vill stödja fria verkstäder

Sveriges Fordonsverkstäders Förening välkomnar att EU kommissionen vill att det ska vara konkurrens på lika villkor på marknaden för fordonsverkstöder. Kommissionen har låtit göra en studie och analys på 19 platser, 80 intervjuer med berörda parter och 2 467 frågeformulär samt besök hos tre oberoende operatörer i Tyskland, Storbritannien och Polen.
Skälet till studien är att det fortfarande släpar efter med full tillgång till teknisk information för fria verkstäder. EU-kommissionen vill skapa förutsättningar för ytterligare möjligheter för oberoende verkstäder att få tillgång att få teknisk information från biltillverkarna.

EU-kommissionären Elzbieta Bieńkowska, utarbetade för ett år sedan ett förslag med skrivna reglerna om tillgång till reparations- och underhållsinformation. Det förslaget övervägs för närvarande av ministerrådet och Europaparlamentet.

Elzbieta Bienkowska, menar att det fortfarande kvarstår problem för de fria verkstäderna med att få tillgång till teknisk information.

På grund av fordonens ökande komplexitet, det ökande antalet delar och ökad användning av integrerad elektronik blir mer och mer viktigt att oberoende verkstäder har tillgång till teknisk information eftersom det är nödvändig för att reparera fordon, fastslår kommissionen.

Högre konkurrens ger lägre priser och är till gagn för konsumenterna vilket är just syftet med lagstiftningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11