23948sdkhjf

Positivt för verkstäder: Volvo Cars ändrar i sina serviceprotokoll

Volvo Cars beslutar att ändra i sina original serviceprotokoll och ta bort punkten kring mjukvaruuppdateringar. Detta meddelar nu Sveriges Fordonsverkstäders Förenings jurist Ulf Stefansson.

-Våra medlemmar som är fristående verkstäder har mötts av en hel del huvudbry då de helt enkelt inte kunnat uppfylla denna punkt i serviceprotokollen, säger Stefansson.

Efter att SFVF påtalat detta för Volvo Cars och fört diskussioner, har företaget nu bekräftat att de mjukvaruuppdateringar, s k ”Courtesy Download” enligt Volvo Cars servicekoncept ”Service 2.0”, precis som tidigare inte ingår i det generella serviceprogrammet. Enligt Volvo Cars begicks ett administrativt misstag då dessa mjukvaruuppdateringar fördes in i serviceprotokollet.

Mjukvaran är enligt Volvo Cars ett tilläggserbjudande som inte ska ingå i det vanliga serviceprogrammet för underhållsservice och har således ingen betydelse för att hålla bilen i fortlöpande funktionsdugligt skick. Volvo Cars bekräftar också att oförmågan att kunna utföra mjukvaruuppdateringar utifrån det tekniskt sett felaktiga serviceprotokollet inte har någon negativ påverkan vad gäller giltigheten av bilarnas garantier.

Ulf Stefansson är nöjd med beslutet.

-Eftermarknaden är en öppen spelplan mellan en rad olika aktörer där SFVF sitter på läktaren och tittar på. Att Volvo Cars spelar ett schysst spel och således bidrar till ”Fair play” på marknaden ser vi som mycket positivt för hela branschen, avslutar Ulf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125