23948sdkhjf

Söderbergföretagen förvärvar bilvårdsföretaget SEAB

  Söderbergföretagen förvärvar bilvårdsföretaget SEAB, med fem rörelsedrivande bolag i Sverige, Norge, Finland och Danmark. SEAB-gruppen omsätter 400 MSEK och har 100 anställda. SEAB marknadsför starka varumärken bl.a. Turtle Wax, WD-40,Wunder-Baum, Armor All, STP, Hammerite och Christ.

SEAB är Nordens största distributör av bilvårdsprodukter. I SEAB-gruppen ingår SEAB och Constant Clean i Sverige, Auto Care i Norge, samt SEAB i Finland och Danmark. Gruppen har starka varumärken för fordon, hem och garage, och är också en ledande leverantör av biltvättsanläggningar.

-SEAB, Nordens ledande distributör av bilvårdsprodukter, är ett välskött företag och vi ser stora möjligheter att kunna utveckla verksamheten. Vi ska ta till vara på digitaliseringens potential för att nå en bredare målgrupp, säger Söderbergföretagens vd Mattias Sonnenfeld.

-Jag är glad över att det familjeägda Söderbergföretagen tar över. De är fokuserade på att leda SEAB in i framtiden och ser möjligheterna med våra starka varumärken, säger Svante Landström, huvudägare till SEAB.

Svante Landström har i 50 år varit huvudägare och vd för SEAB AB. Under Svante Landströms tid i SEAB har han byggt upp en nordisk grupp bestående av fem företag i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Gruppen är den största leverantören av bilvårdsprodukter i Norden. Tisdagen den 12 september tog Söderbergföretagen över 91% av aktierna i SEAB medan Svante Landström behåller resterande 9 % i bolaget.

I samband med ägarbytet har Åge Solem tillträtt som vd i SEAB AB och kommer även att vara vd för SEAB i Norden. Han har stor erfarenhet från branschen och från SEAB-gruppen då han i flera år suttit i styrelsen för SEAB och samtidigt varit vd för det norska bolaget Auto Care sedan han grundade företaget 1982.

Om SEAB

SEAB säljer sina produkter genom grossister och återförsäljare. Huvudkontoret ligger i Sigtuna. Övriga verksamheter ligger i Huddinge, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Om Söderbergföretagen

Söderbergföretagen har i och med förvärvet av SEAB en omsättning på över 1 Mdr SEK och 410 anställda. I koncernen ingår sedan tidigare bolagen Nordic Plastics Group, Elisolation, Henjo, Blinkfyrar, Provia, Blink Services samt Focus Electronic.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079