23948sdkhjf

NEVS första elbil rullar av bandet i Kina

Den 5 december 2017 är en milstolpe för elbilstillverkaren NEVS. Det var då den allra första elbilen blev klar i företaget nya fabrik i Tianjin. Därmed har NEVS gått från design- till industrialiseringsfasen av den nya NEVS 9-3. Detta är också ett viktigt steg när det gäller att implementera NEVS vision om att skapa mobilitet för ett mer hållbart samhälle och att börja leveranser av elbilar till företagets kunder.

Den nya fabriken har en kapacitet om 50 000 elbilar i projektets första fas och 220 000 bilar i planen för fas två.

NEVS arbetar med tre generationer av elbilar, med innovations- och utvecklingscenter både i Sverige och Kina. Den andra och tredje generationens elbilar kommer att utvecklas i nära samverkan med DiDi Chuxing, som NEVS träffade samarbetsavtal med i Trollhättan den 25 oktober.

Bilindustrin förändras mycket snabbt, inte bara genom övergången från konventionella bilar till elbilar, utan också mot förarlösa bilar och mot nya affärsmodeller där kunderna vill använda bilar, utan att man måste äga dem.

NEVS ordförande och grundare, Kai Johan Jiang, har varit arkitekten bakom ett nytt partnerskap med DiDi och Global Energy Interconnection som stegvis kommer att växa och bli världens största serviceplattform för nya elbilar och erbjuda olika funktioner som stödjer förändringarna mot grön mobilitet.

DiDi, som är världsledande inom mobilitetslösningar, förklarade under hösten att man vill ha en miljon elbilar i sin flotta till 2020. Som en viktig samarbetspartner kommer NEVS att erbjuda DiDi kostnadseffektiva elbilslösningar, samtidigt som NEVS och DiDi tillsammans kommer att genomföra ett fördjupat tekniskt samarbete om autonom körning.

Dessutom har DiDi, GEICO (Global Energy Interconnectivity Corporation) och NEVS tillsammans bildat ett Joint Venture under namnet GNEVS (Global New Energy Vehicle Service Company) som kommer att erbjuda servicetjänster och infrastruktur till den växande flottan av elbilar som kunden beställer vid behov. Det nya företaget ska underlätta både uppbyggnaden av infrastruktur och erbjuda olika tjänster för både elbilskunder och skapa ökat kundvärde för de aktörer som erbjuder dessa tjänster – men även vara en tillgång för stadsplanerare.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094