23948sdkhjf

SFVF och Verkstadsföretagarna får stöd för sina nya utbildningsmodeller

-Nu har vi fått stöd av statssekreterare Erik Nilsson vid Utbildningsdepartementet för vårt nytänkande angående nya utbildningsmodeller för fordonsbranschen, säger Bo Ericsson, ordförande i Verkstadsföretagarna och vd för SFVF efter det möte man haft på Regeringskansliet.

-Det innebär att vi nu vill ta täten och medverka till att nya yrkesutbildningsmodeller föds, fortsätter Bo Ericsson.

Verkstadsföretagarnas Benny Wallin och Bo Ericsson var kallade till Regeringskansliet för att diskutera olika modeller till en yrkesutbildning för att snarast komma igång och få fram nya anställningsbara medarbetare. Utbildningsdepartementet är helt på det klara med fordonsbranschens katastrofala personalbehov och att det måste till ett nytänkande med yrkespaket inom främst Yrkesvux.

 

Det gäller att snarast hitta anpassade utbildningssystem till den stora mängden av icke svenskfödda som nu fått uppehållstillstånd och de många övrigt arbetslösa som nu inte är anställningsbara. Stadssekreteraren uppmanade Verkstadsföretagarna och SFVF:s företag att aktivt förmå kommuner att skriva avtal med Yrkesvux där det också ingår företagens garanti om APL-platser och en samverkan med Sfi. Staten har avsatt över 100 miljoner kronor till en sådan satsning där företagen efter prövning kan få ersättning.

Bo Ericsson underströk vid mötet på Regeringskansliet att Verkstadsföretagarna och SFVF snarast kommer att informera sina medlemsföretag och kedjechefer om den möjlighet som öppnats för branschen som innebär att man inom en snar framtid, genom kortare  begränsade yrkesutbildningar i sk yrkespaket, kan få utbildad personal till verkstäderna.

-Genom en nyligen genomförd enkät vet vi att branschens företag är villiga komplettera den begränsade yrkesutbildningen inom tex två år. Nu tar vi nästa steg för att lösa branschens personalbehov, avslutar Bo Ericsson.

Bildtext: Bo Ericsson, vd SFVF, statssekreterare Erik Nilsson vid Utbildningsdepartementet och Benny Wallin, Verkstadsföretagarna träffades på regeringskansliet för att diskutera nya utbildningsmodeller för fordonsbranschen.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08