23948sdkhjf

Volvo har börjat med AdBlue

Nu meddelar Volvo att man inför adblue-rening av avgaserna på alla sina dieselmodeller med start i årets produktion. Redan den som beställer en ny Volvo med dieselmotor i dag är garanterad en bil med adblue-rening.

Nu har Volvo Personvagnar sällat sig till gänget personbiltillverkare som använder sig av adblue för att rena avgaserna från dieselmotorn från kväveoxider. Och Volvo kommer redan under nästa år (2018) att ha infört adblue-rening på alla sina diesel-modeller.

Redan under produktionsvecka 46 i år, det vill säga i november, så började Volvo montera in adblue-system i modellerna XC90 D5 och samtliga dieselversioner hos modellerna XC60 och XC40.

Med start produktionsvecka 17 (slutet på april) i nästa år införs adblue-rening i resten av Volvos dieselmodeller.

I praktiken betyder detta i de flesta fall att om man beställer en ny Volvo i dag så får man en bil med AdBlue och extra katalysator oavsett modell, då vi redan börjat sälja på nästa modellår.

BMW och Mercedes har använt adblue-tekniken för avgasrening på flera av sina dieselmodeller i flera år och Volkswagen införde det på bred front i sitt modellprogram efter dieselskandalen som briserade hösten 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08