23948sdkhjf

VW har problem med kväveoxider igen

Ny fuskmjukvara hittad i Touareg och för höga kväveoxidutsläpp hos VW Multivan med nya Euro6-dieselmotorerna. VW:s problem med Nox är inte över än.

Nu har Volkswagen råkat i blåsväder på grund av för höga kväveoxidutsläpp i avgaserna hos flera av sina modeller igen.

Nyligen slog Tysklands transportmyndighet Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) larm om att man hittat fuskmjukvara som mixtrar med kväveoxidreningen i Touareg med den nyaste Euro6-godkända dieselsexan. Det rapporterar Expressens biltidning Allt om Bilar.

Bakgrunden är att Volkswagen själva tidigare meddelade KBA att man misstänkte oegentligheter i de aktuella Touareg-modellerna. KBA gick vidare med uppgifterna från VW och upptäckte då mjukvaran, och meddelade sedan VW att tillverkaren måste återkalla Touareg med dieselmotor av årsmodell 2014-2017.

Återkallelsen gäller inte VW Touareg som sålts i Sverige sedan i somras, då dessa sålts som årsmodell 2018. Återkallelsen omfattar totalt cirka 57600 VW Touareg med dieselmotor, varav cirka 2500 exemplar sålts i Sverige.

Nyligen rapporterade den tyska veckotidningen Der Spiegel om att Volkswagen själva slagit larm till KBA om att man uppmätt för höga värden av kväveoxider i avgaserna hos generation 6 av sin lilla buss (T6) med de nyaste Euro6-godkända dieselmotorerna och på de bilar som är personbilsregistrerade och i Multivan-utförande. Om några av dessa bilar rullar i Sverige är än så länge inte känt.

Källa: Nyligen rapporterade

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079