23948sdkhjf

Reservdelsleverantören Orio utökar sitt sortiment i Tyskland

Reservdelsleverantören Orio fortsätter att utöka sitt sortiment i Tyskland. Orio AB, tidigare Saab Automobile Parts AB, tar ytterligare ett kliv i den tyska marknaden genom att ingå ett samarbete med Carat i Tyskland.

Genom samarbetet kommer Orio att väsentligen utöka reservdelsutbud från 2018 och framåt, vilket gör det möjligt att möta behoven hos verkstäderna på ett bättre sätt. Reservdelarna kommer i framtiden att levereras från Orios regionala lager i Frankfurt am Main med Orios beprövade logistik- och distributionskoncept samt från Carats lager i Castrop-Rauxel.

Thomas Vollmar, vd för CARAT Group/ad Cargo:

-Vi är mycket glada över att ha en så kompetent partner, med ett rikstäckande försäljningsnätverk, som Orio i vår grupp. Med vårt omfattande sortiment av varumärken kommer vi att stödja Orio i deras försök att ta en starkare marknadsposition.

-Det nya samarbetet med CARAT/ AdCargo ger Orio möjlighet att snabba på affärsuklingen på den tyska marknaden. Den tillgängliga portföljen av reservdelar kommer mer än fördubblas över natten. Steget utgör en viktig del i vår fortsatta utveckling som en attraktiv reservdelspartner med innovativa tjänster till moderna allbilsverkstäder, med extra stort fokus på både den svenska och tyska marknaden, säger Jonas Tegström, CEO för Orio AB.

CARAT har ett rikstäckande nätverk av återförsäljare och en omsättning på över 1,5 miljarder euro. Med mer än 140 associerade företag är samarbetet ett av de största gällande oberoende reservdelar på den tyska marknaden.

 

 

Jan-Philipp Schuhmacher, MD för Orio Germany och Thomas Vollmar, vd för CARAT Group/ad Cargo

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078