23948sdkhjf

M: Förläng tiden för däckbyte i år!

Riksdagsledamoten Lars Beckman (m) vädjar till infrastrukturministern om att förlänga tiden för byte till sommardäck på grund av den hårda och sena vintern.

Vintern kom återigen sent till södra och mellersta Sverige och med den kom ett ovanligt tjockt snötäcke, som dessutom ser ut att förlänga tiden då det råder vinterväglag p många håll. Det ökar risken rejält för att landets bilägare inleder däckskiftessäsongen senare än vanligt och däckverkstäderna kommer få svårare att hinna med.

Det menar riksdagsledamoten Lars Beckman (m) som i en så kallad skriftlig fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth vädjar om en förlängning av den lagstadgade tiden för byte till sommardäck i år:

Är statsrådet beredd att förlänga tiden för däckbyten i år för att inte skapa kaos på Sveriges däckverkstäder?”, skriver Lars Beckman i sin skriftliga fråga vilken kommer att besvaras av infrastrukturministern den 21 mars.

På branschorganisationen Däckspecialisterna (DRF) är man glada över att en fråga man drivit länge nu lyfts i Riksdagen, om än i blygsam skala.

Vi sprider våra pressmeddelanden till många politiker och Lars är en av dem, säger DRF:s ordförande Ulrik Jönsson till Motormagasinet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093