23948sdkhjf

Biltema börjar köra tåg till Norge

Biltema satsar stort på järnvägstransporter för att spara miljön. Varje kväll från slutet av maj månad kommer Biltema-tåget att avgå klockan 21.30. Tåget kommer, fyllt med gods från Biltema, att köra från det stora lagret i Halmstad till varuhusen i Norge. Därmed kommer mer än hälften av transporterna till norge att ske med tåg. Det motsvarar omkring 80 lastbilar varje vecka. CO2-besparingen beräknas ill nära 90 procent eller 5 100 ton CO2 om året.

Tågtransporterna mellan lagret i Halmstad och Norge startade förra året som ett test. Från början var det fem Biltema-varuhus som fick varor via järnväg ett par gånger i veckan. Resultatet blev så bra att man nu utvidgar tågtransporterna och från i sommar kommer 31 Biltema varuhus i Norge att få sina dagliga leveranser via tåget.

Och Biltema undersöker nu om fler transporter ska ske med tåg i Norden Biltemas lager i Halmstad är navet i företagets logistik. Hit levereras produkter från hela världen för att sedan sändas vidare till de 139 varuhusen i Norden. Lagret har 440 anställda och de fyra lagerlokalerna har en yta på 200 000 kvm. Biltemas lager i Halmstad er hjertet i selskabets logistik. Her kommer der fartøjer fra hele verden med produkter, og herfra sendes varer til alle Biltemas 139 varehuse i Norden. Lageret i Halmstad har 440 medarbejdere og 4 store lagerlokaler på 200.000 kvadratmeter.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063