23948sdkhjf

Bilia bäst i Sverige med dubbelseger i VISTA

Från Bilias ledning är man självklart mycket nöjd med resultatet men heller inte förvånad.

– Vinsten och de många lagen från Bilia i finalen visar att vår satsning på utbildning också ger resultat. Det har varit ett utmärkt sätt att höja kompetensen bland våra medarbetare, säger Mathias Nilsson, vd för Bilia Personbilar i Sverige.

Det är inte första gången som Bilia placerar sig i topp under VISTA och Mathias Nilsson anser tävlingsformen för med sig många fördelar.

– Vi har en tydligt uttalad strategi för att attrahera fler yngre medarbetare och gärna fler kvinnliga medarbetare. Denna tävling bidrar till viljan att utveckla sig inom yrket och skapar dessutom en stark teamkänsla.

–Vi som kan branschen vet att den inte längre är liktydig med ett arbete som är slitigt och skitigt, även om det kan finnas tunga arbetsmoment. I dag handlar det allt mer om att våra medarbetare måste vara kunniga inom teknik och mjukvaruhantering tillsammans med ett tekniskt kunnande och känsla för service.

Årets svenska upplaga av VISTA samlade över 1 100 deltagare och drygt 350 lag. Av dessa kvalificerade sig 28 lag till den nationella finalen i Göteborg. Under tidspress utsattes lagen för både praktiska uppgifter men även teoretiska prov. Bilia Personbilar från Skövde segrade i både skade- och serviceklassen, men även flera andra lag från Bilia placerade sig i toppen av tävlingen. Bilia Almedal kom tätt efter och Bilia Sisjön vara bara några poäng bakom som trea. I skadeklassen tog Bilia Skara en tredjeplats.

Förutom att njuta av segerns sötma kan nu de två lagen från Bilia Skövde, ”Skönheten och odjuren” samt ”Uti bögda”, se fram mot att representera Sverige i världsfinalen vecka 24 i Göteborg. Då kommer ett 60-tal lag från hela världen göra upp om världsmästartiteln under några intensiva tävlingsdagar.

VISTA är en prestigefylld tävling som arrangeras av Volvo vartannat år. Senaste gången tävlingen arrangerades 2015/16 vann Bilia Malmö skadeklassen. Med andra ord upp till bevis för Bilia som regerande världsmästare.

 

De två segrande lagen från Bilia Skövde: Jerker Broo, Dennis Blomquist, Madeleine Karlsson, Emil Mellblom, Mattias Björkenor, Magnus Gulbrandsen Larsson och Bilias regiondirektör Robert Bloom som gratulerade.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095