23948sdkhjf

Historien bakom Superdäck Service

Det startade som däckverkstad och däckimport på fritidsbasis på danska Jylland. Idag finns Super Däck Service i tre länder.

1970 startar bil- och däckkunnige dansken Benny Kristensen firman Nordisk Dekkimport (NDI), som då omfattar försäljning och montering av däck på fritiden hemma i hans garage i jylländska Holstebro.

1971 blir däckverksamheten en heltidssysselsättning när Benny öppnar sin första riktiga och nybyggda däckverkstad inne i Holstebro.

1974 startar Benny Kristensen en andra verkstad under namnet ”Trekantens Dæk Center” i Fredericia på andra sidan Jylland, och detta blir i praktiken starten på det som i dag är däckkedjan Super Däck Service med över 400 däckverkstäder enbart i Danmark, Norge och Sverige. I Danmark heter kedjan Super Dæk Service och i Norge Super Dekk Service.

Läs mer om Superdäck Service: Däckdoldis med över 100 verkstäder

1977 flyttar Benny Kristensen huvudkontoret från Holstebro till Brørup några mil söderut

1979 börjar man med regummering av däck till bussar och lastbilar.

1982 etablerar sig NDI i Sverige, 1988 startar man upp i Norge och 2011 ger man sig in i Finland.

2007 lanserar NDI det egna däckmärket Nordexx. Den växande kinesiska marknaden lockar så mycket att man startar bolaget NDI Tire i staden Qingdao.

Idag har Superdäck-kedjan cirka 70 verkstäder i Danmark, dryga 200 verkstäder i Norge och cirka 110 verkstäder i Sverige. I Danmark ägs verkstäderna av NDI medan de är egenägda och partners i Sverige och Norge.

Läs mer om Superdäck Service: Däckdoldis med över 100 verkstäder

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078