23948sdkhjf

Digital bilnyckel i din smartphone

BMW Digital Key är namnet på BMW:s digitala bilnyckel, som därmed ersätter den fysiska bilnyckeln. Låsa eller låsa upp bilen samt starta bilmotorn gör föraren i stället med sin smartphone, förutsatt att den digitala nyckeln har laddats upp och anslutits via BMW Connected App.

-Telefonen finns ju med i fickan varje gång man lämnar hemmet eller jobbet, i princip utan undantag. Vetskapen att du då har med dig en, eller kanske flera bilnycklar, utan att behöva bekymra sig för var den faktiska bilnyckeln är, och utan att riskera problemet att någon annan behöver bilnyckeln just då. Det känns verkligen som framtiden, säger Richard Fagerholm, Product Manager på BMW Sverige.

Den digitala bilnyckeln använder sig av NFC-teknik* för att kommunicera mellan smartphone och bilen. Föraren 1) håller telefonen nära en läsare i dörrhandtaget på förarsidan för att låsa bilen och 2) placerar telefonen i mittkonsolen inuti bilen för att starta bilmotorn.

BMW Digital Key förutsätter ett ConnectedDrive-konto som är anslutet till bilen vilket kan införskaffas i ConnectedDrive-store. För att det hela ska vara säkert så måste den digitala nyckeln också auktoriseras. Detta kan göras hos återförsäljaren och i samband med detta väljs också en fyrsiffrig kod.

För att börja använda den digitala nyckeln krävs dessutom en smartphone med NFC-läsare. I nuläget är kompabiliteten för BMW Digital Key begränsad till nyare Samsung-modeller med Android Oreo som operativsystem. För de som har en annan smartphonemodell kommer det i stället att finnas ett NFC-nyckelkort som fungerar som bilnyckel. Detta kort kommer att följa med samtliga Digital Key-kompatibla BMW-modeller, med start tidigast från november 2018.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11