23948sdkhjf

JVM-guld i rally till Emil Bergkvist

Emil Bergkvist från Torsåker är juniorvärldsmästare i rally, detta står klart efter att han och kartläsaren Patrik Barth vunnit finaltävlingen i Turkiet.

– Det är helt underbart! Jag vet knappt vad man ska säga, jag har inga ord. Det är så himla skönt, vi har kämpat så länge för detta. Äntligen, säger Emil strax efter målgång.

Emil Bergkvist valde att efter två mindre lyckade år i den fyrhjulsdrivna klassen WRC2 ta ett steg tillbaka till en tvåhjulsdriven bil och juniorklassen. Direkt visade han god fart och var på pallen i de två första tävlingarna, och när främste titelkonkurrenten Dennis Rådström tvingades bryta i den Finska VM-tävlingen kunde Emil ta över mästerskapsledningen. Med segern i Turkiet var mästerskapsguldet ett – Det är en dröm som går i uppfyllelse att få vinna VM. Det är inte många som får bli det, detta är ett minne för livet. De sista sträckorna var hemska när man insåg att det kunde gå vägen. Man hörde varje ljud i bilen och trodde att den skulle gå sönder närsomhelst. Men den höll, fortsätter Emil.

Förutom att titulera sig världsmästare så vinner Emil även en helt egen Ford Fiesta R5 från det Brittiska Ford-teamet M-Sport med fria däck och bränsle för WRC2-mästerskapet 2019. – Drömmen och målet är att köra bilen i WRC2 nästa år. Men just nu vill jag tacka alla som gör detta möjligt. Jourdan Serderidis som stått bakom och stöttat oss hela säsongen, Lasse Pettersson som vart väldigt viktigt och massa personer som finns med och hjälper oss. Jag vill också tacka Partik Barth, Joakim Sjöberg och Ola Floene som åkt med mig i år, avslutar Emil.

Foto Timo Anis

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078