23948sdkhjf

Peugeot e-LEGEND CONCEPT

För att tristess och förutsägbarhet inte finns i vårt DNA. För att frihet aldrig går hand i hand med enformighet. För att det går att möta nya kraftkällor och samtidigt ta tillvara på 120 års bilhistoria. Så beskriver Peugeot den nya framtidsvisionen Peugeot e-LEGEND CONCEPT.

- Peugeot e-LEGEND CONCEPT är inte bara ett tekniskt manifest. Det är visionen för ett bilmärke, Peugeot, som aktivt fokuserar på en optimistisk och exceptionellt åtråvärd framtid. För Peugeot är autonom bilkörning och elektrifiering synonymt med ännu starkare körsensationer. För förutsägbarhet kommer aldrig att vara en del av vårt DNA, säger Jean-Philippe Imparato, vd för Peugeot.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT accentuerar Peugeots DNA genom att kombinera märkets arv med den mest avancerade tekniken i bilvärlden. Peugeot vill på detta vis bevisa att ett hypertekniskt fordon även kan vara ett vackert fordon. För att rama in den tekniska visionen har Peugeot blickat bakåt i historien och hämtat inspiration från Peugeot 504 Coupé, vilket märks på den lätta, atletiska, skarpa och sensuella siluetten samt de stora glasade ytorna. Med en längd på 4.65 meter och en höjd på 1.37 meter erbjuder Peugeot e-LEGEND CONCEPT ett kompakt och aerodynamiskt intryck.

Som en del av Peugeots realistiska framtidsvision har Peugeot e-LEGEND CONCEPT en 100 procent elektrisk drivlina, med en räckvidd på 600 kilometer enligt WLTP-körcykeln. Dessa batterier kommer att ha en snabbladdningsfunktion där de på 25 minuters laddning når en kapacitet på 500 kilometer. Prestandamässigt gör Peugeot e-LEGEND CONCEPT ingen besviken, med en acceleration från 0-100 km/h på under fyra sekunder och en maximal hastighet på 220 km/h.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109