23948sdkhjf

LBM Autoparts storsatsar i Europa och förvärvar engelska GB Parts Online

LBM Autoparts AB har i år invigt ett nybyggt huvudkontor och logistikcenter utanför Göteborg och även flyttat till större lokaler i Tyskland. Nu fortsätter företagets expansion genom ett förvärv av det engelska företaget GB Parts Online, utanför Bristol, med vilka LBM Autoparts haft ett leverantörssamarbete.

GB Parts Online har varit mycket framgångsrika på den internationella marknaden sedan företaget från starten byggt upp ett brett sortiment med bland annat kompletta reservdelsskit till manuella växellådor, fördelarväxellådor och även bakaxlar. Totalt har företaget ett sortiment med mer än 350 högkvalitativa kit och närmare 5 000 produkter. GB Parts Online har under flera år varit en av LBM Autoparts leverantörer av reservdelskit, skriver LBM Autoparts i ett pressmeddelande.

Att LBM Autoparts nu förvärvat GB Parts Online ser Erik Stålebo, vd för LBM Autoparts, som ett mycket viktigt steg i en storsatsning på den europeiska marknaden och inte minst Tyskland. Den satsning som LBM Autoparts tidigare inlett i Tyskland och mellaneuropa har varit framgångsrik. Erik Stålebo ser genom förvärvet nu stora möjligheter att både intensifiera och bredda satsningen.

 

-Jag är fantastiskt glad över att det öppnades en möjlighet att förvärva GB Parts Online. Företagets grundare har byggt upp en verksamhet där fokus legat på ett kvalitativt och brett sortiment. Inte minst har företagets satsning på kompletta kit varit lyckad och det i kombination med snabba leveranser, e-handel och mycket konkurrenskraftiga priser har varit viktiga framgångsfaktorer. Vi har haft en nära relation med företaget under de senaste åren och när nu grundaren önskar sälja ser vi det som en stor möjlighet för oss att öka expansionstakten och satsningen på den mellaneuropeiska marknaden. Jag är också övertygad om att vi kan utveckla GB Parts Online ytterligare. Dels genom att komplettera med LBM Autoparts breda program som ger GB Parts Onlines kunder tillgång till ett sortiment som inte erbjudits tidigare, med också genom att vi kan tillföra resurser och en stark organisation som gör att verksamheten kan expandera till nya marknader och kundgrupper, säger Erik Stålebo.

Förvärvet av GB Parts Online innebär att koncernen STS Group där LBM Autoparts ingår, lägger grunden till en stark eftermarknadsdivision (IAM – Independent Aftermarket) som har siktet inställt på ytterligare tillväxt. Erik Stålebo säger att denna expansion kommer att ske genom etableringar i fler länder, sannolikt också förvärv men främst genom organisk tillväxt de närmaste åren.

LBM Autoparts och GB Parts Online fortsätter som starka varumärken med enkelhet och snabbhet som gemensamma nämnare

Även om förvärvet resulterat i att GB Parts Onlines stora lager flyttas till LBM Autoparts anläggningar i Sverige och Tyskland säger Erik Stålebo att det i dagsläget inte kommer att ske någon sammanslagning av företagens varumärken.

Bild: David Sparkes från GB Parts Online och Erik Stålebo, vd för LBM Autoparts.

David Sparkes och Erik Stålebo

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063