23948sdkhjf

Smart lösning som förutser var trafikolyckor kan inträffa

Ford har utvecklat en smart lösning som kan identifiera platser där risken för trafikolyckor är större och som kan få städer och myndigheter att arbeta förebyggande.

Genom att analysera data från bilar i Londons trafik – bland annat genom förares användning av bromsar och varningsblinkers – och jämföra dessa med rapporter från olyckor, har Ford tagit fram en lösning för att bidra till en tryggare trafik. Lösningen är en av flera som presenteras i Ford City Data Report.

Ford Smart Mobility har samlat in data från en miljon körda kilometer i Londons trafik. Företaget har spelat in och analyserat data från bilresor och särskilt uppmärksammat användning av bromsar och varningsblinkers. På så sätt har många situationer där olyckor var nära förestående kunnat identifieras. Dessa jämfördes sedan av Fords analytiker med rapporter från verkliga olyckor. Resultatet blev att Ford skapade en algoritm som kan förutse var framtida olyckor sannolikt kan inträffa.

– Ford City Data Report visar vad vi på Ford kan göra med data vi kan samla in från fordonen vi tillverkar, med smart IT-infrastruktur och -analys, säger Sarah-Jayne Williams på Ford Smart Mobility. Vi vill arbeta tillsammans med städer och myndigheter för att tillsammans skapa bättre städer och platser. 

Pressinformation Ford Motor Co.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064