23948sdkhjf

Fängelse, böter och utvisning för bildelstjuvar

Två män har dömts för stölder av bildelar tidigare i höstas. Stölderna skedde i Stockholmsområdet och omfattade bland annat rattar från BMW-bilar.

De båda männen dömdes till 17 fall av grov stöld till fängelse i två år och sex månader samt utvisning i tio år. Dessutom döms männen att betala skadestånd på sammanlagt 1,6 miljoner kronor, skriver automotorsport.se. BMW-ägare i Stockholmsområdet tvingades bittert konstatera att ratten i deras bilar stulits när de skulle kör iväg med sina bilar i september i år. Det faktum att gärningsmännen varit så specifika i sina stölder, tillsammans med frekvensen i vilken stölderna har skett och hur stöldgodset varit packat när det påträffats, gör att tingsrätten bedömt stölderna som organiserade.

Det har inte funnits någon yttre påverkan på bilarna vilket innebär att bildelstjuvarna måste ha använt sig av avancerad elektronisk utrustning för att ta sig in i bilarna. Stöldgodset hittades bland annat i Jordbro utanför Stockholm och i närheten av Stockholms universitet.

-Genom en bra utredning så har vi kunnat bevisa att stölderna har varit organiserade. Dessa gärningsmän är oerhört aktiva och professionella. När vi griper en liga ser vi direkt att brotten sjunker. Men, det kommer hela tiden nya aktörer. Därför är det viktigt att vi är uthålliga och fortsätter arbetet mot denna typ av organiserade stölder, säger Per-Arne Kaati, sektionschef på utredningssektionen vid gränspolisen i region Stockholm till automotorsport.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078