23948sdkhjf

Wayke släpper budgivningstjänst för begagnatbil

Sveriges näst största bilsajt Wayke fortsätter sin satsning på privatmarknaden för begagnatbil och lanserar nu betaversionen av en tjänst där man enkelt, snabbt och säkert kan sälja sin bil till högstbjudande bilhandlare.

I första testversionen, den så kallade betan, garanteras varje bil åtminstone ett bud men snart kommer tjänsten att öppnas upp för en större marknad vilket leder till att bilarna får fler bud.    På https://www.wayke.se/salj-till-handlare lägger man enkelt in sin bil och inväntar bud från handlare. Sedan oktober har Wayke lanserat fem nya tjänster för privatmarknaden. Handlarbilar är dock fortfarande i stark majoritet på sajten och Wayke lägger stora resurser på att locka till sig privatpersoner som vill sälja bil. Bland annat genom gratis annonsering och sponsrad facebookmarknadsföring för alla privatpersoners bilar, riktad till lokala bilspekulanter. 

Inför storsatsningen på privatmarknaden har Wayke låtit genomföra en Sifostudie över svenskarnas inställning till begagnatmarknaden. Syftet har varit att identifiera de allvarligaste smärtpunkterna vid bilaffären för att utveckla nya tjänster. 

- Studien visar i korthet att svenskarna generellt sett hellre stukar sin egen fot än lägger ut sin bil till försäljning till andra privatpersoner, då är det någonting som inte stämmer. Nu tar vi tag i detta och släpper nu en rad tjänster som ska hjälpa till att sanera privatmarknaden genom att skapa trygghet, säger Martin Fransson, vd på Wayke. 

Pressinfo Wayke

Bid Colourbox

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.071