23948sdkhjf

Ida är Vägens Hjälte 2018

Laholmsbon Ida Nylander är Vägens Hjälte 2018. I somras startade Goodyear initiativet och tävlingen Vägens Hjälte för andra året i rad. Syftet är att premiera och uppmärksamma människor som gör gott på vägarna.

Av hundratals nomineringar som strömmade in i tävlingens första skede valdes tio finalister ut av en jury. Därefter var det svenskarnas tur att utse den slutgiltiga vinnaren och resultatet efter omröstningen var tydligt. Vägens Hjälte har i år skapat ett stort engagemang, det råder det inget tvivel om. När tävlingen vars syfte att hylla de vardagshjältar som gör det lilla extra i trafiken nu är över så har mer än 10 000 röster från hela landet inkommit. Av de tio finalister som gick vidare till röstningsförfarandet så är det Ida Nylander från Laholm som slutligen kan titulera sig Vägens Hjälte 2018. 

När Ida på väg till jobbet en morgon upptäckte sin vän stående längs vägkanten med en motor som brakat ihop var det en sj älvklarhet att hjälpa till. Vännen Jeanette hade fått problem med bilens motor. Ida körde först förbi innan hon insåg att det var just Jeanette som stod där vid sidan av vägen. Hon körde då en lång väg tillbaka för att slutligen kunna stanna bakom vännens bil och hålla henne sällskap och på gott humör tills bärgaren kom. Därefter skjutsade Ida sin vän till jobbet innan hon, ordentligt försenad, kunde fortsätta färden till sitt eget arbete.

­– Vi vill rikta ett stort grattis till Ida Nylander, vinnare av vår tävling Vägens Hjälte. Det är ärofyllt för oss att få ena svenskarna och utse människor som gör våra vägar till en bättre och säkrare plats. Vi hoppas att hennes inspirerande gärning kan motivera andra. Vi vill även passa på att tacka alla som deltagit och röstat, säger Sofia Koski, nordisk marknadschef på Goodyear.

– Det är fantastiskt och speciellt eftersom det är en nära vän som har nominerat mig. Jag är överlycklig. Min förhoppning är att mitt agerande ska få folk att ta det lite lugnare i trafiken och faktiskt hjälpa sina medtrafikanter, så länge det ser säkert ut. Jag tycker att det är ett väldigt bra initiativ från Goodyear och vill tacka dem och alla som röstat på mig, säger Ida Nylander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063