23948sdkhjf

50-årig DAF-lastbil ännu i tjänst

Den äldsta DAF-lastbilen i yrkestrafik fraktar åkattraktioner till nöjesparker i Nederländerna, och är i förbluffande fint skick.

Nederländska lastbilstillverkaren DAF gick nyligen ut med en efterlysning i hela världen, efter den äldsta DAF-lastbilen som ännu används i yrkestrafik.

DAF:s jakt slutade i Nederländerna hos Frits Hoefnagels som tillsammans med sonen Nicky äger och driver åkattraktioner till nöjesparker och som använder inte mindre än fyra stycken äldre DAF-lastbilar för att transportera åkattraktionerna mellan nöjesparker.

Alla lastbilarna var nya när vi tog dem i trafik hos oss. Vår stora attraktion heter ”Cake Walk” och vi använder våra DAF-bilar till att transportera den. Nöjesattraktionen står uppställd på vintern, men bortsett från det ligger vi på vägarna med den från vår till sen höst, berättar Frits Hoefnagels för den tyska verkstadstidningen Profi Werkstatt.

Tivoliägarna Hoefnagels är inte bara DAF-frälsta utan även entusiaster som vårdar sina fyra äldre DAF-lastbilar ömt. De fyra lastbilarna är:

2 st A1600 av 1988 respektive 1968 års modell
1 st 1600 -71
1 st 2800 -75

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111