23948sdkhjf

SFVF i möte med Arbetsmiljöverket om arbetsmiljön i fordonsbranschen

Projektet Ett hållbart arbetsliv vid Arbetsmiljöverket omfattar bland annat däckhantering och belastning på verkstäder.

Systematiskt arbetsmiljöarbete och ergonomi tillhör de stora frågorna i projektet. SFVF har varit på möte på Arbetsmiljöverket för att diskutera arbetsmiljöfrågor. Från SFVF:s sida deltog delar av Däckrådet med Lars Dahlqvist från Vianor, Mikael Johnson från Däckteam och kedjechefen Lars Dahlin från Bosch Car Service tillsammans med SFVF:s vd Bo Ericsson.

Vi mötet gick man bland annat igenom de brister som Arbetsmiljöverkets inspektörer funnit vid inspektioner inom  handel med personbilar och lätta motorfordon, allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar och  däckservice.

-Nu pågår ett projekt från Arbetsmiljöverket där man tittar noggrant på handhållande maskiner och tryckkärl. Jag kan konstatera att det är bra att vi har startat upp Eurogarant, Certifierad Verkstad och Godkänd Bilverkstad. Vi har nu också informerat AMV att vi i den seriösa branschen kommer att göra egna tekniska kontroller och revisioner. Med det hoppas jag att kostnaden för sanktionsavgifter inte kommer drabba våra medlemmar utan de som står utanför. Dessutom är det bättre om AMV lägger kraften på de tips som SFVFs medlemmar skickar in så vi får konkurrens på lika villkor, säger Bo Ericsson.

-Dessutom blir jag väldigt glad och nöjd när AMV informerar oss om att det startar en övergripande enhet i Mölndal som har som uppdrag att arbeta för en sund konkurrens. Enheten ska systematiskt och över tid arbeta med osund konkurrens vilket är mycket glädjande, säger Bo Ericsson.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078